Bulgaristan’ın Harmanlı Kasabası yakınlarındaki Ivanova Barajı'nın geçen pazartesi günü çökmesi sonucu suyun ulaştığı Meriç ve Tunca nehirleri taştı. Bugün sabaha karşı  nehir debileri düşüşe geçti. Dün bin 400 metreküp olan Meriç Nehri'nin debisi  bin 200 metreküpe düştü. Taştığında 240 metreküp olan Tunca Nehri'nin debisi ise 95 metreküp olarak ölçüldü. Taşkın riski ortadan kalkınca kurtarma ve sağlık ekiplerinin nehir başındaki nöbetleri sona erdi. Taşkın suyu nedeniyle çok sayıda ağaç yıkıldı.

HER YER BUZ

Hava sıcaklığının 2 gündür gece sıfırın altında 10, gündüz saatlerinde ise sıfırın altında 7 derece olması nedeniyle Tunca Nehri'nin büyük bölümü, Meriç Nehri'nin ise kıyı kesimleri ile taşan nehir suyunun yayıldığı tarım alanları buz tuttu. Ortaya buzul çağını andıran görüntüler çıktı. Belediye ekipleri, buz tutan köprüleri tuzladı.

KAPIKULE KAPALI

Bulgaristan’ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nın çıkışında Meriç Nehri’nin taşması sonucu suların uluslararası E-80 karayolunun üzerinden akması nedeniyle geçen pazartesi gününden bu yana Kapıkule otomobil, otobüs ve TIR trafiğine hala kapalı durumda bulunuyor. Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 10 tondan ağır olan araçların giriş ve çıkışına kapatılan Bulgaristan tarafındaki Lesova Sınır Kapısı ulaşıma açıldı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen 10 tondan ağır olan araçlar yollarına gitmeye başladı. 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının beklendiği Edirne'de bugün hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 10, yarın sıfırın altında 14 ve cumartesi günü sıfırın altında 16 derece olmasının beklendiğini bildirdi.



FK,GB(LK/BT)