Edirne’de 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, Havsa İlçesi’nde bağlı bin nüfuslu Yolageldi Köyü’ndeki 5 bin dönüm araziyi sular altında bıraktı. Arazilerinin 2 gündür sular altında olduğunu ifade eden köylüler, duble yol yapılan alanlarda tek olan menfezin yetersiz olduğunu söyledi. Menfez yüzünden arazisinin sular altında kaldığını anlatan İsmail Mısırlı, "Burada yaklaşık 5 bin dönüm arazi sular altında kaldı. İki gündür aralıklarla yağmur var. Bu sular toplanıyor ama tek menfez olduğu için geri tepiyor. Bizim de arazilerimiz sular altında kaldı. Artık buralardan ne yetişecek bilemiyoruz. Karayolları’nın bu durumu bir an önce düzeltmesi lazım. Çünkü yağışlar sürerler köyümüz tamamen sular altında kalabilir" dedi.

'KÖYDE SEL OLABİLİR'

Köylülerden Yakup Çam ise yağışların artması durumunda yerleşim alanlarının da sular altında kalabileceğini ifade etti. Çam, "Suyun bu kadar geri tepkimesinin nedeni yolun yapılırken, menfezlerin uygunsuz yere konulmasından oluyor. Yapılan menfez taşımıyor. Dolayısıyla su geri tepiyor, bu yolda 2 yıldır yapımı devam ediyor. Menfez tek ve dar yapılmış. Köyün biriken sulara yakın yerleşim yerlerinde sel tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

KÖPRÜ AYAKLARI ZAYIFLADI

Yolageldi Köyü’nün yanından geçen duble yol üzerine yapılan köprü ayakları ise yağışlar nedeniyle zayıfladı. Köprülerin ayak kısımlarına konulan toprakların yağışlar ve sularla birlikte kaydığını ifade eden köylüler, "Köprü ayaklarındaki topraklar sularla beraber gidiyor. Temelleri ortaya çıktı. Yakın zamanda köprüde büyük hasar meydana gelebilir. Bu konulara Karayolları’nın bir çözüm getirmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji verilerine göre Edirne kent merkezi ve ilçelerinde 3 gün boyunca kuvvetli yağış bekleniyor. Edirne Belediyesi gün boyunca anonslarla vatandaşları sel ve benzeri tehlikelere karşı uyarıyor.



EÖ(LK/BT)