Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, son bir yıl içerisinde Trakya Üniversitesi, İş-Kur Edirne Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 13 meslek edindirme ve eğitim kursu açtı. Kurslara katılan hükümlüler aldıkları eğitimlerin ardından dün akşam düzenlenen törenle diploma ve kurs bitirme belgelerini aldı. Cezaevi bahçesinde düzenlenen geceye Edirne Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan, Cezaevi 2’nci Müdürü Nusret Yeşil, eğitmen Abdülkadir Kaya ile hükümlüler katıldı.

Hükümlülerin eğitime ve sosyal yaşama tahliye sonrası uyum sorunu yaşamamaları için kurslar açtıklarını kaydeden Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan şunları söyledi:

"Hükümlü olan arkadaşlarımız bu kurslara katılarak bir yıldır eğitim aldı. Açılan bilgisayar kursunu 43 hükümlü tamamladı. Arıcılık kursunda 43, kalorifer ateşçiliğinde 10, mesleki İngilizce'de 21, Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyanlara İngilizce, Türkçe ve Matematik kurslarında 85 hükümlüye kurs bitirme belgelerini verdik. Ayrıca açık liseden ve açık öğretimden mezun olanlara diplomalarını verdik. Bu faaliyetlerin yanı sıra değişik zamanlarda konser, tiyatro, bilgi yarışması, münazara, seminer ve sportif faaliyetler yapıldı. Hükümlülerin boş zamanlarını en güzel bir şekilde değerlendirilmesi ve moral değerinin yükseltilmesini amaçladık."

HÜKÜMLÜLERLE GÖBEK ATTI

Edirne Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan belge ve diplomaların dağıtılmasının ardından hükümlülerle birlikte müzik eşliğinde göbek atarak eğlendi.



EÖ(LK/CK)