DYP Kocaeli il binası açılışına DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Genel Başkan Yardımcısı Murat Civelek, Genel Merkez yöneticisi Esma Özdemir, Kocaeli İl Başkanı Abdulkadir Ceylan, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada terör sorununa değinen DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Doğu ve Güneydoğu illerine yapılacak yatırımla gençlerin iş ve aş bulacağını böylelikle de PKK'nın kancasına takılmayacaklarını savundu. Özaçıkgöz şöyle konuştu:

"O bölgedekiler aç. Yatırım yap da ordaki gençler işsiz kalmasın, aşsız kalmasın, cebi para görsün de PKK'nın kancasına takılmasın. Bizim polisimizi iki sene evvel orada PKK'lı milletvekilleri, ben BDP'li falan demiyorum, polisimiz bir şey söylerken 'İndir parmağını' diyerek azarlamıştır. Van'da aynı milletvekili televizyonların önünde 'Vururum seni' demiştir polisimize. Bir başka PKK'lı milletvekili geliyor emniyet amirimizi tokatlıyor. Türkiye'de yaşandı mı böyle bir şey şimdiye kadar?"

Hükümetin PKK ile yüz göz olduğunu öne süren Özaçıkgöz, "Terörle PKK'yla hükümet yüz göz olmuştur bu iktidarın sayesinde. PKK'nın milletvekillerine diyor ki 'Sen onlarla kucaklaştın öpüştün, onun için ben senle görüşmem' diyor.  Buraya kadar tamam ama peki sen Oslo'da senin gönderdiğin adamlarda öpüşüp koklaşmadılar mı? Yani bir taraftan onların milletvekilleriyle görüşmüyorsun bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor diye. E sen aynı teröristlerle görüşmeye kalkıyorsun. 2-3 sene evvel bizim İmralı'yla PKK'lılarla görüştüğümüzü söyleyen insanlar 'Şerefsiz' diye iddialarda bulunan başbakan niye susuyor? Yakında bu gidişle İmralı'da ki Apo'nun Ak parti saflarında meclise girdiğini görürseniz hiç kimse şaşırmasın. Bunun için yollardayız biz. Bunun için mücadeleyi bir kez daha başlatıyoruz" diye konuştu. 

Genel Başkan Özaçıkgöz eski partililere de bir çağrıda bulunarak, "Bu iktidardan kurtulmak için bütün eski doğruyol partilileri bugün hangi partide olurlarsa olsunlar bu iktidarı devirmek için partimize davet ediyorum, gelsinler kucaklaşalım. Zaten 66 yıllık misyon mücadelesinde onlarla beraber ağladık beraber güldük. Zaten AK Parti iktidarını şu partiyle bu partiyle indirmek kolay değildir, indirirse Doğru Yol Partisi indirir" dedi.



YE(MB/SS)