Türkiye ile sebze tohumu sektöründe 20 yıl önce Hollanda'da ürettiği tohumları pazarlama sırasında tanışan Hollandalı Rijk Zwann, 2002 yılında ise Antalya'da ıslah istasyonu kurdu. Antalya'da ıslah edilen başta domates olmak üzere salatalık, biber, kavun, karpuz ve patlıcan tohumları Hollanda'daki seri üretimin ardından dünyada 100'ün üzerinde ülkeye ihraç ediliyor.

Rijk Zwaan Türkiye Finans Direktörü Mehmet Koç, 2002'den itibaren tohum ıslah çalışmaları ile üretilen tohumların Antalya'dan dünyanın 100'ü aşkın ülkesine ihraç edildiğini açıkladı. Rijk Zwann olarak Türkiye'de direkt satışlara da başladıklarını dile getiren Koç, domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve kavun üzerine ıslah çalışmaları ve tohum üretimi yapıldığını kaydetti.

Merkez Aksu İlçesi'nin Yukarı Kocayatak Köyü'ndeki 70 dönümü kapalı sera olmak üzere toplam 170 dönümlük arazide faaliyet gösterdiklerini belirten Koç, 60 kişilik bir ekiple yürütülen çalışmalarda stratejilerinin çiftçinin yanında olmak olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin hem coğrafi hem de iklim bakımından sektör açısından çok önemli olduğunu söyleyen Rijk Zwann Türkiye Pazarlama Müdürü Joop Vegter ise Türkiye'nin iklim, toprak, su, piyasa, ihracat potansiyeli ve insan olarak diğer ülkelere göre çok özel bir konumda olduğuna dikkati çekti.