İsrail'in düzenlediği saldırıları durdurmak için Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunan Sultan Köse, "İsrail günlerdir Gazze'ye saldırıyor. Masum insanlar hayatını kaybediyor. Çocuklar ölüyor, bundan büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Dünyanın en uzun boylu insanı olan Sultan Kösen, Ortadoğu'da ve dünyada artık kan akmasını istemediğini belirtip, güçlü devletleri bu kanı durdurmaya çağırdı. İsrail'in insanlıktan anlamadığını belirten Kösen, "Savaşların bir önce sona ermesini istiyorum. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıları durdurmasını istiyorum. Türkiye'de de her gün şehit haberleri geliyor. İnsanlar ölüyor. Bundan dolayı çok endişeliyiz. Bir taraftan Suriye'nin kendi halkına, bir taraftan İsrail Gazze'ye bomba yağdırmasına artık birilerinin durdurması gerekir. Özellikle BM'nin bu olaya el atmasını bekliyoruz. Bu konuda benim üzerime ne düşerse yapmaya hazırım. Gazze için Suriye için Türkiye için hepimiz birlik içinde olmalıyız. Yeter ki masum insanlar ve çocuklar ölmesin" dedi.

Kendisine izin verilmesi halinde Gazze'ye gideceğini ve buradan da bütün dünyaya barış çağrısı yapacağını ifade eden Kösen, İsrail'den de yaptığı insanlık dışı saldırılarına son vermesini istedi.



NG(GG/SS)