SupperClub Alaçatı'da düzenlenen toplantıya Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Neylan Günay, Alaçatı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, 2012 PWA dünya sıralamasında 3'üncü sırada yer alan Lena Aylin Erdil, 2012 IFCA Dünya Şampiyonası 3'üncüsü Çağla Kubat, 2012 IFCA Avrupa Şampiyonası 3'ünsü Bora Kozanoğlu ve Türkiye'yi 3 kez olimpiyatlarda temsil eden, Pegasus Windsurf Ligi Şampiyonu Ertuğrul İçingir katıldı.

Alaçatı Belediye Başkanı Dalgıç, 27 Ağustos ile 1 Eylül arasında hem müzik etkinlikleri, hem de yarışmalarla dolu dolu bir hafta yaşanacağını belirterek, "30 ülkeden yaklaşık 80 sporcu Alaçatı'da buluşacak. Her zamanki gibi Alaçatı kendi yapısı içerisinde dünya sörf şampiyonasının bir ayağına daha ev sahipliği yapmış olacak. Bu yıl kıyı düzenlemesi de tamamlandı. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak beldemizin tanıtımını da yapmış olacağız" diye konuştu.

PEGASUS'A TEŞEKKÜR

Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Neylan Günay, Pegasus'un yıllardır verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Günay şunları söyledi:

"Windsurfün gelişmesi için büyük bir katkı oluyor. Yelken Federasyonu olarak sporcu sayımızın artması için alt yapı çalışmalarına önem veriyoruz. Pegasus, Windsurf Ligi'ne ve Dünya Kupası'na yapılan bu uzun süreçli sponsorluklarla sporcularımızın tecrübeleri gelişiyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Keşke bizim diğer bütün branşlarımıza da böyle destek veren sponsorlarımız olsa."

HER YIL İLGİ ARTIYOR

Şampiyonaya 6 yıldır kesintisiz sponsor olduklarını dile getiren Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, hem İzmir'deki hava taşımacılığının gelişmesine, hem de PWA sayesinde Alaçatı'nın dünyadaki önemli surf merkezlerinden biri haline gelmesine destek olduklarının altını çizdi. Haybat şöyle konuştu:

"Bu yıl altıncı kez bu yarışmaya sponsor oluyoruz ve her sene biraz daha ilginin arttığını, geliştiğini görüyoruz. Bu bizi de çok mutlu ediyor. Aslında sadece yarışmalara sponsor olmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda televizyon kanallarında ve çeşitli basın mecralarında bu yarışmaları duyuran kampanyalarımız var. Bu yarışmaların Alaçatı'ya, Çeşme'ye ve dolayısıyla İzmir'e çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Çünkü burası windsurf için dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi. Ve bunun duyulması çok önemli."  

MİLLİ SÖFRÇÜLER HEYECANLI

Festivale katılacak olan 2012 IFCA Dünya Şampiyonası 3'üncüsü oyuncu Çağla Kubat da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Pegasus Dünya Şampiyonası'nın Alaçatı ayağını yapmaya çok az kaldı. Bundan sonra bir yarış da Vietnam'da yapılacak. Ama Çeşme'de alacağımız puan genel sıralama için çok önemli. Geçen sene Alaçatı avantajını iyi kullanamadım. Şampiyona benim sörf okulumda yapılmıştı ve ev sahibi olmanın verdiği stres vardı. Bu sene inşallah psikolojimi daha iyi kontrol edeceğim. Dünyada yaptığım yarışlar içerisinde en iyi dereceyi burada almayı hedefliyorum. Hepimiz çok heyecanlıyız."

2012 IFCA Avrupa Şampiyonası 3.'sü Bora Kozanoğlu da, "Bu yıl gerçekten çok iyi hazırlandım, herhangi bir sakatlığım yok. Rüzgar da çok güzel. Zaten Alaçatı'nın rüzgarı dünyaca meşhur. Yılın 12 ayı burada kesintisiz rüzgar var. Yaklaşık bir hafta sürecek yarışlarda ben ve diğer arkadaşlarım elimizden gelen performansı en iyi şekilde göstereceğiz. Gönül ister ki burada, Pegasus gibi çok daha fazla firmalar sponsor olsun ve senenin farklı tarihlerinde burada uluslararası yarışlar düzenlensin ve ülkemizin reklamını bütün dünyaya yapalım" diye konuştu.



FO(AÖ/COŞ)