Hakan TARHAN/İSTANBUL,  NIKE,  dünya üzerindeki 32 ülkede gerçekleştirilen "Nike Run" koşuları kapsamında, bahaneleri geride bırakıp koşmak isteyen 6 binden fazla kişiyi, İstanbul Bağdat Caddesi'nde yapılan 5 km'lik Run Istanbul koşusunda buluşturdu.


Londra'da Türkiye'ye altın ve gümüş madalya sevincini yaşatan milli atletler Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, yine Londra'da Türkiye'yi başarıyla temsil eden milli atlet Nevin Yanıt, birçok başarıya imza atmış Halil Akkaş ve milli voleybolcu Duygu Bal da katılımcılara destek için koşu alanına geldi. Milli sporcular koşu sonunda ise dereceye giren sporseverlere ödüllerini verdiler.


YARIŞA KATILAN HERKESE GÜNÜN ANISINA MADALYA


Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve 1 Eylül'de Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da başlayan "Nike Run" koşularının, 32 ayrı ülkenin kentinde, toplam 395 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Organizasyon, 15 Aralık'ta Brezilya'nın Rio de Janeiro ve Şili'nin Santiago şehirlerinde yapılacak yarışlarla sona erecek.


Düğününe dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Aslı Çakır Alptekin, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile birlikte katıldığı organizasyon sonrasında yaptığı açıklamada, "Bahaneleri bırakıp koşmaya geldik. Koşmanın önünde bence bir bahanenin olmaması gerek. Düğünü bahane edebilirdim ama koşmak için bunu yapmadım" dedi. Çok eğlenceli bir organizasyon gerçekleştiğini belirten Aslı, "Düğünün ertesi sabahı koşuya katıldım. Çok kalabalıktı. Eğlenceli bir koşu oldu. Herkes çok coşkuluydu ve bizimle birlikte koşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler" diye konuştu.


İhsan Alptekin organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tarz organizasyonların çoğalıp, sporun sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metre finalinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Gamze Bulut da etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


NEVİN YANIT: "BU TARZ ORGANİZASYONLARIN ARTMASI GEREKİYOR"


2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 100 metre engelli yarışı finalinde 5. olan milli atlet Nevin Yanıt ise bu kadar katılım beklemediğini, katılımcı sayısını duyunca çok şaşırdığını söyledi. Yanıt, atletizme ve koşuya insanların bu kadar destek vermesinin güzel olduğunu ifade ederek, "Bu tarz organizasyonların artması gerekiyor. İlerleyen yıllarda daha da artacağını düşünüyorum" dedi.


Bir diğer milli sporcu Halil Akkaş da bahaneleri bırakarak koşuya katıldıklarını aktararak, "Koşarken çok gurur duydum. Uluslararası arenadan sonra en heyecanlı ve en görkemli organizasyon diyebilirim. Bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Amacımız halkla iç içe koşmaktı. Bahaneleri bırakıp buraya geldik. Burada en büyük bahaneyi dün evlenen Aslı Çakır Alptekin sunabilirdi ama buraya geldi" diye konuştu.


HT (MK) (FOTOĞRAF)