SDÜ Rock Grubu Topluluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 26 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek konserin iptal edildiği açıklandı. Konser için bilet alanların ücretlerinin 24- 28 Aralık tarihleri arasında iade edileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26 Aralık Çarşamba günü Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde verilecek 'Duman' konseri yine bir önceki 'rezil' sebeplerden dolayı iptal edildi. Bilet alan sanatseverlerin bilet iadelerini SDÜ Rock Topluluğu Kulüp odasından almaları mümkün. Bu konuda siz de eminsiniz ki anlaşılmak istenmeyeceğini bildiğimiz için buraya paragraflar dolusu yazı yazmamızın hiçbir anlamı olmayacak."

2010'DA DA İPTAL EDİLMİŞTİ

Rezil isimli şarkılarında Kur'an-ı Kerim'deki İhlas Suresi'nin 'Lem yelid velem yuled' okunuşlu ayetini 'Lem yelid löp yutar' şeklinde değiştiren Duman grubu, 2010 yılında da 'Coke'n Music' adlı organizasyon şirketinin düzenlediği program kapsamında Isparta'da konser verecek gruba bazı öğrenciler tepki göstermişti. Bu öğrenciler, konserin iptal edilmesi için rektörlüğe başvurmuş ve eylem yapmıştı. Çeşitli derneklerin de tepki göstermesi üzerine konser iptal edilmişti.


ME(SU/AK)