Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Bağlı Köyü'nde 9 Eylül tarihinde oğulları Ahmet Can (9) ve Emircan'a (8) sünnet düğünü düzenleyen Mustafa İlhan (40), düğüne katılan 150 davetliye tavuklu pilav ikram etti. Ancak İlhan ertesi gün düğün yemeğinden yaklaşık 50 kişilik tavuklu pilavın arttığını görünce, bu yemeği köylülere dağıtmaya karar verdi. Tavuklu pilavı naylon poşetlere dolduran İlhan daha sonra bu yemeği ev ev gezerek dağıttı. İlhan'ın dağıttığı tavuklu pilavdan alan iki çocuk sahibi Emire ve Ali Tufan çifti ise yemeği poşetiyle buzdolabına koydu.

TİTREME VE İSHAL BAŞLADI, AİLE HASTANEYE GÖTÜRMEDİ

Tufan çiftinin kronik bronşit hastası oğulları Batuhan Tufan önceki gün acıkınca, buzdolabındaki tavuklu pilavı yedi. Yemeğin ardından başdönmesi, titreme ve ishal şikayetleri başlayan Batuhan'ı, iddiaya göre ailesi önemli bir durum olmadığı düşünerek hastaneye götürmedi ve yoğurt yedirip, bronşit ilaçlarını verdi. Dün sabah anne Emire Tufan uyandırmak için odasına girdiğinde minik Batuhan'ın cansız bedeni ile karşılaştı. 

Bu arada, düğünün ertesi günü dağıtılan aynı tavuklu pilavdan yiyen 12'si kadın 23 kişi, aynı şikayetlerle Bursa'da çeşitli hastanelerde tedaviye alınırken, Batuhan'ın cenazesi ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

DÜĞÜN SAHİBİ İFADE VERDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, düğün sahibi Mustafa İlhan'ı gözaltına aldı. Jandarmada verdiği ifadede, "Düğünden kalan tavuklu pilavı, ziyan etmemek için naylon poşetlere koyarak komşularıma dağıttım. Kötü bir amacım yoktu" diyen İlhan, Savcılık tarafından serbest bırakıldı.



SB,HT(FK/COŞ)