Ulaştırma Deniz ve Habercilik Bakanlığı'nın Isparta'yı Antalya'ya bağlayan 114 kilometrelik Dereboğazı yolu yerine, Ağlasun- Çeltikçi hattını 2013 duble yol yatırım programına alması, Isparta'yı ayağa kaldırdı. 60 yıl önce Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolunu kazma-kürekle çalışarak açan Ispartalılar, bu kez duble yol yapılması için kazma-kürekle yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Isparta Kent Konseyi'nin önderlik yaptığı eyleme, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Isparta milletvekilleri MHP'li Nevzat Korkmaz, CHP'li Ali Haydar Öner katıldı.

ISPARTA'NIN HAKLI VE MASUM İSTEĞİ

Sav Belde çıkışında çift yönlü yolun bittiği noktada toplanan Ispartalılar, 'Isparta için el ele', 'Dereboğazı duble yolumu istiyorum' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Grup, 'Isparta'ya aşığız, yolumuzu açın' diye slogan attı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan eylemciler adına konuşan Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, "Türkiye'de birkaç vilayetin duble yol bağlantısı yok. Bunlardan biri de Isparta. İnsanlarımızın uğraşarak yaptığı bu yol duble yol olmalıdır. Bunu elbette devletimiz yapacak. Bunun için bütçeye ödeneğin konulması gerek. Elbette bunu hükümetimiz yapacak. Bu Isparta halkının masum ve haklı isteğidir. Daha önce imza kampanyası başlattık. Sayın Başbakanın bu konuda verdiği sözü de var. Ama somut bir işaret göremedik. Gelecek yıl 2023'e kadar yolu var deniliyor" diye konuştu.

İKTİDAR VEKİLLERİ DE BURADA OLMALIYDI

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ise Dereboğazı yolunun siyaset meselesi olmadığına vurgu yaparak, iktidar partisi milletvekillerinin de bunu anlaması gerektiğini söyledi. Eylemin siyaset üstü bir kurum tarafından yapıldığını anlatan Korkmaz, "Bu çağrı siyasi bir çağrı değildir. Keşke AKP'li vekiller de gelseydi" dedi.

CHP Milletvekili Haydar Öner ise "Ispartalılar layık olduğu hizmeti zamanında almalıdır. Dereboğazı duble yolu her bakımdan emsallerinden önceliklidir" dedi.

Konuşmaların ardından eylemciler, duble yol için sembolik olarak ilk kazmayı vurdu. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da kürekle yolu kazdı. Bu sırada trafik ekipleri, yolda güvenlik önlemi aldı. Eylemciler daha sonra dağıldı.