Kastamonu'da bulunan DSP Lideri Masum Türker, Ak Parti hükümetinin 'komşularla sıfır sorun' söylemiyle yola çıktığını hatırlatarak bugün gelinen noktada Türkiye'nin Suriye ile savaş durumunda olduğunu, Irak ve İran ile de gergin bir ortamın söz konusu olduğunu kaydetti. Türker, "Güçlü bir muhalefet olmadığı için Ak Parti hükümeti ülkeyi dış ve iç politikada kaosa sürüklemektedir" dedi.

TBMM'den çıkan son tezkerenin 'savaş tezkeresi' olduğunu ileri süren Türker, "TBMM'de son alınan kararla yurt dışına asker gönderme tezkeresi çıkartıldı. Ancak bu bir savaş tezkeresidir. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Hükümet ve hükümet yanındaki bazı basın yayın organları ve kurumlar kamuoyu oluşturmak istiyorlar. Bunun bir savaş tezkeresi olmadığını söylemek istiyorlar. Ama bunun bir savaş tezkeresi olduğu bilenler kendi ekonomilerini kendi durumlarını düzeltirken bundan haberdar olmayanlar ise büyük bir zarara uğrayacaktır. Diğer taraftan Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki güvenlik, bu tezkere ile daha da tehlikeli bir noktaya gelmiş bulunuyor" diye konuştu.

MÜSLÜMAN ÜLKEYLE SAVAŞ NOKTASINA GELİNDİ

"Bu özel bölge ilanı yakın zamanda önce olağanüstü hal sonra bazı bölgelerde sıkıyönetim ilanına kadar bizi götürme olasılığına neden olan bir başlangıçtır" diyen Türker, "Burada yaşanan macera ve takınılan tutum Türkiye’yi, kamuoyunu, özellikle bazı uluslararası kuruluşların talepleriyle birlikte bu noktaya getirildiği imajını herkese belli etmektedir. Ama en önemlisi Türkiye ilk defa Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bir Müslüman ülkeyle savaş noktasına gelmiştir. Bu konu daha önce düşürülen uçağın akıbeti ile ilgili yalan yanlış istihbarata dayanan açıklamalar, şimdi de Suriye üzerinden Türkiye ile hesaplaşmak isteyen herkes bu noktada Türkiye’yi zor duruma sokmuş durumda. Ancak kamuoyu yanlış yönlendiriliyor" dedi.



EP(FK/CK)