İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda tanık olarak dinlenen DSP Genel Başkanı Masum Türker, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Silivri Cezaevi önünde konuşan Türker, "Aslında biz öteden beri Demokratik Sol Parti'ye bir darbe yapıldığı, 2002'deki bu darbenin hedefinin AKP ve CHP'yi birlikte koalisyon partisi olarak bir arada getirmek olduğu söyledik, söylüyorduk" dedi. Mehmet Haberal'la ilgili mahkemeye çağrıldığını söyleyen Türker, "Sayın Mehmet Haberal'la ilgili diğer arkadaşlar gibi duyum değil tedavi edilen hastade fiilen bulunan o tarihte bir milletvekili olarak tedavinin doğru yapıldığını bir olumsuzluk olmadığını söyledim" diye konuştu.

"BÜLENT ECEVİT'E KOMPLO YAPILDI"

Haberal'ın, Bülent Ecevit'e iş göremez raporu vereceği iddialarına da değinen Türker, "Ben adamı olarak devlette görev almış bir kişiyim. Bir devlet adamı bir raporu ancak hasta isterse verileceğini bilmemiz lazım. O tarihte bu dedikoduyu çıkarıp DSP'yi bölünmesine neden olan gelişmeleri başlatan ve bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Emrehan Halıcı'ya sormalarını söyledim. Esas o biliyor. Çünkü o söyledi sonra davalık olduk" diye konuştu.

O dönemde Ecevit'in ABD'nin Irak'a müdahalesine 'hayır' dediğini anımsatan Türker, Bülent Ecevit'e komplo yapıldığını söyledi. Türker duruşmada kendisine bir avukatın soru sorduğunu belirterek, "Bugün Mustafa Balbay'ı, Tuncay Özkan'ı, Doğu Perinçek'i, Mehmet Haberal'ı partinizden aday gösterir misiniz? diye avukat sordu. Yine bugün olsa gösteririz. Çünkü bizim inancımız Türkiye'nin bu hale gelmesinde bunlarla ilgili görülen dava değildir. Türkiye'de özellikle haksız zenginleşme elde edenlerin şuanda Türkiye'yi soyması kapital finansın Türkiye'de dayatmasıdır. Ve maalesef Türkiye'de patron düzeyinde, yazar düzeyinde akademisyen düzeyinde işbirlikçiler vardır. Bunları açıp nerede ne toplantı yaptı baktığımız zaman görebileceğimizi mahkemeye söyledik. Sorulan sorulara bu açıklığı getirdik" diye konuştu.

SK (ET)