Haluk ATALAY/İSTANBUL, DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti yöneticileri ve üyeler, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı mezarları başında andı.

Adnan Menderes Caddesi üzerindeki Akgün Otel’in önünde toplanan ve aralarında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da bulunduğu yaklaşık 200 partili, ellerindeki bayraklarla anıtmezara doğru yürümeye başladı.

Kol kola girerek yürüyen partililer zaman zaman “Demokrasi şehidi Adnan Menderes” sloganları attı. Polisin eşliğinde yapılan yürüyüş yaklaşık 10 dakika sürdü. Partililer anıtmezara ulaştığında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaştı.

Gültekin Uysal ile Kemal Kılıçdaroğlu tokalaştı, ayakta bir süre birbirleriyle konuştu. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle birlikte anıtmezardan ayrıldı. Demokrat Partililer, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okudular.

Anmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu’nun ziyaretini önemsediğini söyledi.