Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nde yatan Mehmet Ağar'ı, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve 11 parti yöneticisi ziyaret etti. Savcılıktan alınan iznin ardından Yenipazar’a gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindekiler yaklaşık 30 dakika cezaevinde kaldı. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Uysal, “Bir yanda insani ve vicdani sorumluluğumuz, bir yanda da siyaseten büyük bir geleneğin mümessilleri olarak bugün liderlerimiz başta olmak üzere iyi günlerinde kötü günlerinde hep yanında gayret gösteriyoruz. Bugün de Yenipazar’dayız. Eski Genel Başkanımız Mehmet Ağar’ı ziyaret ettik. Hem geleceğe dair hem de bugüne dair memleket meselelerini karşılıklı görüşme fırsatı bulduk. Kendisini iyi gördüm” ifadelerini kullandı.

UYSAL, “VAZİFE YAPIYOR”

Mehmet Ağar’ın bir vazife yaptığını savunan DP Genel Başkanı Uysal, “Kendisi bir vazife yapıyor. En kısa sürede de cezasını tamamlayıp sizler bizler gibi milletin arasında olmak istiyor. Zaman zaman kamu idaresinde önemli vazifeler üstlenmiş Türkiye’nin en önemli kritik dönemlerinde vazifeler görmüş insanlarımız, ülkenin birliği beraberliği bütünlüğü için mücadeleler verir. Tartışmalı bir dönemdir. Doğru yanlış karışmıştır zaman zaman. Görev kusuru olarak kendisi de ifade ediyor, savunmasını yaptı. Bugün buradaki varlığımız, şahsi varlığımızın ötesinde partimizi temsilendir. Mehmet Ağar, devlet adamlığı ve siyasi kimliğiyle her bölgesinden bu milletin gönlünde sevgisini kazanmış, taht kurmuştur. Bu bir vefa örneğidir” diye konuştu.

UYSAL, “UÇAĞIN DÜŞÜRÜLÜŞÜ DIŞ POLİTİKALAR SONUCUDUR”

Suriye tarafından düşürülen Türk jeti hakkında da konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti iktidarının uyguladığı dış politikaları eleştirdi. Uysal, “Üzüntümüz büyüktür. Bir yandan çok kışkırtıcı, diğer yandan da beklenmedik bir hadise değildir. Türkiye iki yıldır özellikle dış siyasetinde yürüttüğü politika anlayışının getirdiği nokta itibariyle bu tür bir muameleye maruz kalmıştır. Önümüzdeki süreçte Türkiye hakettiği cevabı vermelidir. Büyük kadim bir devlet, kadim bir millet geleneği olan bu millet elbette karşılaştığı muamelenin cevabını verecektir. Diğer yanda Türkiye süreci iyi değerlendirecektir. Bir tavır vardır. Milli mutakabat meselesi olarak hükümetin görmesi bizim talebimizdir. Sadece bilgi vermek değil, beraberinde bütün süreci hep beraber siyasi aktörlerle yönetmesi, politikaların belirlenmesini beklemekteyiz. Hadisenin bölgeyi terörize edebileceği bir takım ipuçlarını taşımaktadır. O nedenle itidalle hem Türkiye’nin kendi güvenliğini hem de bölgenin ileriye dönük istikrarını koruyacak adımların atılması bizim de beklentimiz doğrultusundadır. Bugünkü durumun sorumluluğunu uyguladığı dış politikalar nedeniyle iktidar taşımaktadır. Türkiye’nin caydırıcı gücünü bir tarafa bırakıp, dokunulur hale getirmişlerdir” diye konuştu.

DP Genel Başkanı Uysal ile Yenipazar’a gelen, Genel Başkan Yardımcıları Naşit Birgüvi ve Füsun Yaşar, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Osman Varol, İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Bektur, Teşkilat Başkan Yardımcısı Aşkın Çelik, eski GİK üyesi Kamil Öztürk, İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Koldaş, Denizli İl Başkanı Uğur Kentur ve Muğla İl Başkanı Zekai Alper, Mehmet Ağar ile tek tek görüştü. Heyet daha sonra bölge has olan kar helvasından tadıp serinledikten sonra pide yedi.



CU (İÖ/RT)