Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü, dondu. Gölün donması sonucu oluşan doğa manzarasını kaçırmak istemeyenler buz kalıplarının üzerine çıkıp gezerek fotoğraf çektirince Beyşehir Belediye Başkanlığı harekete geçti. Buz kalıplarının kırılıp ziyaretçilerin suya düşme olasılığı üzerine gölün kıyı şeridindeki buz kalıpları, iş makinalarıyla kırıldı.  İnsanların, buz kalıplarının üzerine çıkıp yürümemesi için bu tür bir tedbir alma gereği duyduklarını belirten Beyşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İzzet Taşcı, şöyle dedi:

"Göl buz tuttuktan sonra ortaya güzel manzaralar çıktı. İnsanlarımız da buz tabakasının üzerinde yürüyüp oynamak istiyor. Ancak kıyı şeridinden itibaren su seviyesi çok yüksek. Buz kalınlığının bir insanı taşıyıp taşımayacağı konusunda emin değiliz. Olası bir buz kırılması sonucu insanlarımız hayatlarını kaybedebilir. Tedbir amaçlı böyle bir çalışma yaptık.''

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, göl yüzeyinin tamamen buz tutması nedeni ile su kuşlarının da güçlüklerle karşılaştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Göl donunca kuşlar doğal beslenme kaynaklarına ulaşamadı. Hepsi buz üzerinde adeta mahsur kaldı. Vatandaşlarımızın yanı sıra Belediye olarak bu kuşlara yem bırakıyoruz. Ancak, bu yeterli olmuyor. Su kuşlarının kırılan buzların olduğu kesimde su içerisinde beslenmelerini temin edebilmesi için bu çalışmamızda de büyük önem taşıyor.''  

Belediye hoparlöründen de göldeki buz kalıplarının üzerine çıkalmaması yönünde sık anonslar yapılırken, sahil kesiminde polis ve zabıta ekipleri de devriye görevi yürütüyor.



HU(İA/İD)