2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya 'Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğu iddiasıyla dolandırıcılık yapmak' suçundan tutuklu olarak getirilen E.Ö, O.Y.'nin  milletvekili danışmanı olmadığını karakolda öğrendiğini söyledi. E.Ö, mağdur Medine Deniz’in işe başlamasıyla ilgili olarak düzenlenen faksın, kendine O.Y. tarafından gönderildiğini anlattı.

Kendisini Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Pelin Gündeş Bakır’ın danışmanı olarak tanıttığı iddia edilen O.Y. ise ifadesinde, geçen Ocak ayında Pelin Gündeş Bakır’ın 1 ay süreyle danışmanlığını yaptığını, daha sonra bu görevden alındığını anlattı.  O.Y, olay sırasında danışman olmadığını da belirterek, "Medine’nin işe alınması için düzenlenen faksı ben hazırladım. Bu konudaki suçlamayı kabul ediyorum. Yaptıkların için çok pişmanım" dedi. Dolandırıcılık olayının madurlarından Medine Deniz ile Saim Güneş,  E.Ö.'ye işe alınmaları için 15 bin lira verdiklerini söyledi.  Dolandırıcılık olayının mağdurlarından İbrahim Ethem Yanar da olayın içyüzünü öğrenince polise başvurduğunu belirterek şunları anlattı:

"Bir arkadaşım beni arayarak bu kişilerin İstanbul’da iş bulduklarını söyleyip dolandırdığını anlattı. Ben de iş bulmak için  E. hanımla görüşüyordum. Benden önce 3 bin lira istediler. Dolandırılacağımı anlayıp olayı polise bildirdim. 10 Kasım'da E.Ö'ye 3 bin lirayı verirken polis sanıkları yakaladı.’’

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.



VD(OE/AAA)