İran İslam Devrimi'nin 34'ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Erzurum'a gelen Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, ticaret odası yetkilileri ve öğretim üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum ve Doğu Azerbaycan arasındaki ilişkilere değindi. Vali Öztürk, iki kent arasındaki kültürel, sportif ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin önemine değinen Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi, ortak noktaların ciltler dolusu kitaba sığmayacağını vurguladı. ABD ve İsrail'den gelen tehditlerle ilgili bir soruya cevap veren Rıza Beygi, "İran İslam devriminin 34'üncü yıldönümünü kutlamaktayız. Bu konuşulan sözler devrim zaferinden itibaren her zaman ve her yıl tekrarlanmaktadır. Bütün bu tehditlere, korkutmalara rağmen İran İslam Cumhuriyeti bölgenin yegane gücü olarak gerek Güneydoğu Asya'da, gerekse Ortadoğu'da tek bir hakim güç olarak göstermektedir. İran İslam Cumhuriyeti, bu tehditler ve korkutmalar sırasında elde ettiği kalkınma, bu iddianın ispatını ortaya koymaktadır. Amerika'nın ve işgalci siyonist rejimin tehditlerine rağmen hedeflere bir bir ulaşıyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Vali Sebahattin Öztürk, konuk valiye Oltu taşından yapılmış tespih, kol düğmesi ve kravat iğnesi hediye etti. Tespihi 'Allahı zikir için iyi' olarak değerlendiren Vali Rıza Beygi, kravat iğnesini kravat kullanmadıkları gerekçesiyle geri vermek istedi. Vali Öztürk, konuk valinin konuşmasını gülerek karşıladı. Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi de Vali Öztür'ü ziyaret anısına çeşitli hediyeler vererek önümüzdeki aylarda yapılacak ipekyolu konferansına katılması davetinde bulundu.

Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun'u ziyaret ederek bir süre görüştü.