Doğan kardeşlerin 10 yıldır işlettikleri Kırkgeçit Kaplıcalarında verdiği iftar yemeğine Biga Sanayici ve İşadamları Derneği, Biga Ticaret Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği yöneticileri ve üyeleri katıldı. İftardaki ana konu ise 1935 yılında kurulan, Kayserili Özbıyık ve Göknar ailelerinin çoğunluk hissesine sahip olduğu Kelebek Mobilya'nın yüzde 67 hissesinin 34.84 milyon lira karşılığında Çanakkale markası DOĞTAŞ Mobilya'ya geçmesi oldu.

DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Türkiye'de 77 yıllık geçmişi bulunan Kelebek mobilyayı DOĞTAŞ iştiraki olarak bünyelerine kattıklarını söyledi. Kelebek mobilyayı daha iyi yerlere taşıyacaklarına inandığını kaydeden Doğan, "Orada yapacak çok iş var. Kelebek mobilya modüler mobilyada Türkiye'nin öncülüğünü yapmış bir marka. Özellikle yurt dışı pazarlarda da dünya markası olabilecek güzel bir ismi var. Türk Kalite Belgesi alarak hem dış ülkelere ihracatta, hem de yurt içinde yeni bayilikler vererek, Kelebek mobilyayı daha iyi yerlere taşıma planlarımız var. DOĞTAŞ'taki planlarımızı nasıl en iyi şekilde yerine getirdiysek, Kelebek mobilyayı da en iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Bu önemli marka ismi Kelebek'i dünya pazarına uçuracağız" dedi.

DOĞTAŞ BİGA'DA, KELEBEK DÜZCE'DE

Davut Doğan, Kelebek markasının doğduğu yerde Düzce'de faaliyetlerini sürdüreceğini belirterek, burada da ciddi bir istihdam yaratacaklarını anlattı. Doğan, "Her iki markanın birbirine sinerji yaratacağına inanıyorum. Rekabet Kurulu'nun onayından sonra, Kelebek mobilyadaki büyüme hedeflerini devam ettireceğiz" dedi. DOĞTAŞ'a Biga'da 2012 yılı sonunda 30 bin metrekarelik kapalı bir fabrika alanı daha kazandıracaklarını ve 150 işçi alacaklarını açıkladı.

40'INCI YIL HEDEFİMİZ BÜYÜME

Doğan, DOĞTAŞ mobilya olarak bu yıl 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutladıklarını kaydederek, "40. yıl kendimize ciddi bir büyüme hedefi koyduk. DOĞTAŞ'la da istediklerimizi gerçekleştiriyoruz. Hedeflediğimiz yeni bayilikleri yerine getiriyoruz. Yurt dışında ciddi bayi açılışlarımız devam ediyor. Azerbaycan Bakü'de gelecek hafta üçüncü bayiliğimizi Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan açacak. Yurt içi ve dışında planladığımız şekilde büyümemizi sürdürüyoruz" dedi.

DARALMA VAR

Ekonomide bir daralma yaşandığına da dikkat eçen Doğan, "Otomotiv sektörü, dayanıklı tüketim maddeleri, beyaz eşya gibi mobilya sektörü de bu daralmadan nasibini aldı. Ciddi şekilde etkilendi. Biz DOĞTAŞ olarak planlarımızı gerçekleştirmede başarılı adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz olan büyümeyi ciddi şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.



ES(AÖ/AK)