Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Göl Yolu Işıklı Kavşağı'nda meydana geldi. 55 yaşındaki Osman Vatansever yönetimindeki Yeniköy Belediyesi’ne ait 16 VA 011 plakalı zabıta aracı, köyde sancılanan Filiz Bayrak’ı Zübeyde Hanım Doğumevi’ne yetiştirmek için yola çıktı. Sirenlerini açarak seyrederken Göl Yolu Işıklı Kavşağında kırmızı ışıkta geçmek isteyen zabıta aracı, bu sırada kentten gelip göl yönüne giden 25 yaşındaki Gökhan Öztürk yönetimindeki 41 TD 850 plakalı otomobil ile çarpıştı.

Kaza üzerine hamile olan Filiz Bayrak özel bir otomobille Orhangazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bayrak, doğumhaneye alınırken, kaza sırasında zabıta aracının ön koltuğunda oturan eşi Kadir Bayrak gözyaşlarını tutamadı. Bayrak ailesinin kazayı duyan yakınları Devlet Hastanesi’ne akın etti. Yaklaşık yarım saat sonra doğumhaneden sevindiren haber geldi. 2 çocuk annesi Filiz Bayrak’ın üçüncü bebeği olan ve 'Kerem' adı verilen  bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesi yakınlarını sevince boğdu. Doğmadan önce ölümden kurtulan Kerem bebeğin etrafına gülücükler saçması kazanın üzüntüsünü unutturdu.

Öte yandan çarpışmadan iki araçta da ağır çapta hasar meydana geldi. Kazada başından hafif yaralanan otomobil sürücüsü Gökhan Öztürk de Orhangazi Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.