TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Siirt ile Baykan İlçesi arasında bulunan Dodan Dağı'ndaki 15, 18 ve 19 no'lu kuyularda, bol rezerve sahip doğalgaza rastladıklarını açıkladı. Bu gazı, Batman'ın Hasankeyf İlçesi yakınlarında bulunan ve günlük 20 bin varil petrol üretiminin yapıldığı Batı Raman ve Raman Dağı'ndaki 12-18 gravitedeki ağır petrolü akışkan hale getirmekte kullandıklarını ifade eden Akın, "Batı Raman ve Raman Dağı'ndaki 300'e yakın petrol kuyusuna bulunan 12 ila 18 gravitedeki ağır petrol kuyularında elde edilen petrolün taşınması çok güç. Bulduğumuz bu doğalgazı kuyulara enjekte ederek daha akışkan hale getirilmesini sağladık. Doğalgazın bulunmasına sevindik. Çünkü Dodan'daki gaz, bir yerde Batı Raman ve Raman'ı besliyor" dedi.

Akın, Diyarbakır'a 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çiksor Kuyusu'nda da artezyen halinde bulunan 36 gravitedeki petrolün üretimine de başlandığını açıklarken, "Karacan ve Kırtepe'den sonra Çiksor sahasında da bulduğumuz kaliteli petrolün üretimine başladık. Ancak Çiksor sahasında henüz günlük petrol üretimi konusunda net veriler ortaya çıkmadı. Yeni sahaları keşfedip üretimi artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sondaj ekipleri yaklaşık 1.5 ay önce açtığı Çiksor sahasında bölgenin en kaliteli petrol tabakasına rastlamıştı.