Şehit polis Şeyhmus Karakut için Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilen, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenazeye çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesinden önce şehidin yakınları taziyeleri kabul etti. Tabutun törenin yapıldığı yere getirilmesi sırasında şehidin annesi Enzile Karakut sinir krizi geçirdi. Törene katılan bir polis müdürünün yakasındaki oğlunun fotoğrafına bakan Enzile Karakut, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı" diyerek ağladı.

'AĞABEYİM BİZİ OKUTMAK İÇİN POLİS OLDU'

Ambulansla Yeniköy Mezarlığı Cami'sinin önüne getirilen şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak katafalka bırakıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra kalabalıktan helallik alınarak Türk Bayrağı'na sarılı tabut tören mangasınca cenaze arabasına yerleştirildi. Cenaze töreni sırasında kadınlar sık sık Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Enzile Karakut da Kürtçe olarak 'Damat Şeyhmus' diye bağırdı. Törende sinir krizi geçiren şehidin kızkardeşi Şehriban Karakut ise polis memurlarına dönerek, "Benim ağabeyim neden polis oldu biliyor musunuz? Biz okuyalım diye polis oldu" dedi. Şehriban Karakut cenazenin götürülmesi sırasında baygınlık geçirerek yere düştü. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Aziz de sık sık, "Ağabeyimi gömmeyin, onun yerine beni gömün" diyerek ağladı.

İSTANBUL YERİNE BİNGÖL'Ü TERCİH ETTİ

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan şehit polis Şeyhmus Karakut'un, öğretmen olarak atanmayınca polisliği seçtiği belirtildi. Şehit polisin babasının 3 yıl önce vefat ettiği ve 6 kardeşin en büyüğü olarak evinin geçimini sağladığı anlaşıldı. Karakut'un polis olarak önce İstanbul'a atandığı, ancak kendi isteğiyle atamayı değiştirip ailesine daha yakın olabilmek için Bingöl'ü seçtiği kaydedildi. 2 yıllık polis memuru şehit Şeyhmus Karakut'un cenazesi düzenlenen törenin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



CA,FB(GG/COŞ)