ÜZERİNDEKİ DÜZENEKE PARKTA OTURDU

Bugün saat 21.30 sıralarında Merkez Kayapınar İlçesi'nde Kaymakamlığının hemen karşısında bulunan parkta bir kişinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu yönünde polise ihbar yapıldı. İhbar üzerine alarma geçen polis, canlı bomba olduğu belirtilen kişinin bulunduğu parka giden tüm yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisleri ile keskin nişancılar yerleştirildi. Polis, çevre binalarda oturan vatandaşları sık sık balkon ve pencerelerinden içeriye girmesi konusunda uyardı. Parka frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar da getirilirken, yaklaşık 1 kilometre mesafeden itibaren olay yerinin tüm çevresi boşaltıldı.

ROBOTLA CEP TELEFONU GÖNDERİLDİ

Polis, üzerinde bomba bulunduğu belirtilen kişiyle irtibat kurmak için yoğun çaba harcadı. Yanına hiç kimsenin yaklaşmadığı canlı bomba ile irtibat kurmak için patlayıcı imha çalışmalarında kullanılan robotla, cep telefonu gönderildi.

CANLI BOMBA, AĞLAYARAK POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Cep telefonunu alan canlı bomba polise, "Üzerimdekinden kurtulmak istiyorum. Bana yardım edin" dedi. Bunun üzerin polis, bomba düzeneğini etkisiz hale getirebilmesi için yine robot yardımıyla arasında makas da bulunan malzemeler gönderdi. Zaman zaman gözyaşı dökerek yardım isteyen canlı bomba üzerindeki patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için çalışırken, polis de kendisine sürekli telefonla yönlendirmeye çalıştı.

PARKTA VOLTA ATTI

Oldukça tedirgin olduğu ifade edilen ve bir ayağı sakat olduğu anlaşılan canlı bomba, sık sık sigara içerek bulunduğu bank çevresinde kısa adımlarla yürüyüş yaptı. Bomba uzmanının telefon yardımıyla yönlendirdiği canlı bomba, üzerindeki düzenekten kurtulmaya çalıştı. 

ÖZEL KIYAFETLİ BOMBA UZMANI, CANLI BOMBANIN YANINA GİTTİ

Saat 23.00'e kadar bomba imha ekibindeki görevlilerin çabasına rağmen canlı bomba, üzerindeki bombayı etkisiz hale getiremedi. Bu sırada psikolojisinin oldukça bozuk ve tedirgin davranışlarda bulunmaya başlayan can bombanın yanına özel kıyafetli bir bomba uzmanı gitti. Güvenlik güçlerinin nefeslerini kesen olayla ilgili bomba uzmanı canlı bombanın üzerindeki düzeğini etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı.

SAHTE ÇIKTI

Ancak Diyarbakır’ı dün gece alarma geçiren canlı bombanın üzerindeki düzenek boş çıktı. Kendisini canlı bomba olarak tanıtarak polise ihbarda bulunan kişinin, kentte daha önce de benzer davranışlar sergilediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin saatlerce uğraşmasının ardından kişinin üzerinde bomba uzmanı polisler tarafından yapılan incelemede boma bulumadığı ve vücuduna kablolar sararak, kendisine canlı bomba süsü verdiği belirlendi. Polis, kendisine canlı bomba süsü veren kişiyi gözaltına alarak Emniyet’e götürdü.

DÜZENEK BOŞ ÇIKTI, CANLI BOMBA PSİKOLİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Diyarbakır’a dün gece alarma geçiren canlı bombanın üzerindeki düzenek boş çıktı. Kendisini canlı bomba olarak tanıtarak polise ihbarda bulunan kişinin, kentte daha önce de benzer davranışlar sergilediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin saatlerce uğraşmasının ardından kişinin üzerinde bomba uzmanı polisler tarafından yapılan incelemede boma bulumadığı ve vücuduna kablolar sararak, kendisine canlı bomba süsü verdiği belirlendi. Polis, kendisine canlı bomba süsü veren kişiyi gözaltına alarak Emniyet’e götürdü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir kişinin polisi ayarak yerine söyleyip, üzerinde bomba bulunduğu yönünde ihbarda bulunduğunu söyledi. Toprak, "Bombayı patlatacağını söylemiş, bunun üzerine ekipler olay yerine gidip, gerekli önlemleri aldı. Kişi, görevlileri üzerinde bomba var diye uğraştırdı. Görüşmeler sırasında üzerinde bomba olmadığı anlaşıldı. Tedbirli bir şekilde üzerindeki düzenek çıkarıldı. Kendisine canlı bomba süsü veren kişinin daha önce de benzer ihbarlarda bulunduğunu belirledik. Bu kişinin psikolojik rahatsızlığı var, Emniyetçe de daha önceden bilinen bir kişi. Canlı bomba değil. Gerekli soruşturma da sürdürülüyor" dedi.