Cezaevlerinde PKK/KCK'lıların sürdürdüğü ve 67'ıncı gününde, geçen pazar günü sonlandırdığı açlık grevlerinin ardından Diyarbakır ve Mardin'de hastanelere sevk edilen 71 kişi tedavi altına alındı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2’si kadın toplam 25 kişi yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek Diyarbakır D ve E Tipi Cezaevlerine gönderildi. Tedavileri tamamlanan 25 tutuklu arasında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak'ın da bulunduğu belirtildi. Hastanede, 17'si erkek, 9'u kadın 26 tutuklunun tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Mardin'de ise açlık grevini sonlandırdıktan sonra hastaneye kaldırılan BDP'li Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildiği kaydedildi. Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım, BDP'li tutuklu Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklunun tedavilerinin tamamlanarak cezaevlerine gönderildiğini söyledi.

Mardin Devlet Hastanesi'nde halen 10 tutuklunun tedavisine devam edildiğini belirten Yıldırım, bu tutukluların genel olarak sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.


MT-NG(GG/AAA)