Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Radyosu'nun kuruluşunun 21'inci yıl dönümü Emniyet Müdürlüğü'nün Ekinciler Caddesi'ndeki radyo binasında düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Kutlamaya Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven, polis müdürleri ve polis memurları katıldı.

Diyarbakır'dan tüm Türkiye'ye yayın yapan polis radyosu çalışanlarından bilgi alan Vali Toprak, "Bizim yaptığımız hizmetin değeri ne ise bir basın yayın organının bilinçlendirme, bilgilendirme konusunda yapmış olduğu hizmet derecesi de aynı derecededir" dedi.

Polisin, vatandaşları suç ve suçlulardan korumanın, bu konuda başlarına gelebilecek sorunları Polis Radyosu'ndan ilan etmenin ve aydınlatmanın çok önemli bir görev olduğunu belirten Vali Toprak, bu konuda vatandaşın suç ve suçluluktan uzak tutulması, gelecekten emin olması adına çalışmalar yapıldığını söyledi.

POLİS RADYOSUNDA YEREL LEHÇE İLE YAYIN SORUSU

Gazetecilerin, "Polis Radyosu'nda da yerel lehçelerde yayın yapılır mı?" şeklindeki sorusuna Vali Toprak, devletin vatandaşın ihtiyacı olan alanlarda, özellikle istismara konu olan alanların boşluklarını doldurduğunu ifade ederek, "Kim ne derse desin, ben bunları yapacağım diyor. Bunları yaparken vatandaşın ihtiyacını anladığı için yapıyor. Televizyonların kurulması, radyo yayınlarının yapılması, bunların hepsi bu bağlamda yürüyor. Şüphesiz ki böyle bir konu gelişiyor ve vatandaşlarımızın güzelliği için oluyorsa, Polis Radyosu açısından da vatandaşımıza erişilebilir, ulaşılabilir, anlaşılabilir, hissiyatına, duygusuna hitap edilebilir, onun ihtiyacı olan bir anlamda verilmesinde bir problem yoktur diye düşünüyorum" diye konuştu.

İHTİYAÇ ALANLARI TERÖRDEN VE İDEOLOJİDEN KURTULMALI

Bu konuda karar mekanizması değil, uygulayıcısı olduklarını anlatan Vali Toprak, "Vatandaşımızın güzelliği için oluyor. Nedir temel ayrım, terör ve teröre ait yaklaşımın içerisinden bunları alıp çıkarmamız lazım. Bunları çıkardıkça gerçek durum da ortaya çıkıyor. Ben bir teyzeye gittiğimde kontak noktası olarak gönlümün içinden gelen bir sesle Kürtçe 'ser çavan' dediğimde elimi tutuyor. 'Evladım, nasılsın' diyor. Samimi bir yaklaşım. Ama bizim ihtiyaç alanlarımızı ideolojiden ve terör bakışından kurtarmamız gerekiyor. Bu önemli. Bunu kurtardıkça bugün hiç olmayacakmış gibi görünen işler güven esasına dayalı olarak gerçekleştirilir. Çünkü bazı kişilerin söylemleri o kadar ağır, sert ve keskin ki, insanlar, toplumlar arasında güveni yok ediyor. O zaman da bu gibi konuların çözülmesini istemiyor demektir. İstismar ediyor, çözümünü zorlaştırıyor" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 21'inci yıl dönümü pastasını birlikte kesti. Daha sonra Vali Toprak, Polis Radyosu'nun yayınına katıldı.