' Diyarbakır- Muş sınırında çatışma: 1 polis şehit, 4 güvenlik görevlisi yaralı' başlıklı yeniden geçilen haber ve ekleri, polisin şehit olmasıyla ilgili ek bilgiler üzerine yeniden geçildi.

-----------

YENİDEN



Ferit ASLAN-Canan ALTINTAŞ-Bayram BULUT/DİYARBAKIR, - DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi ile Muş arasında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar sırasında, top atışı sırasında meydana gelen kazada, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Akın Bayram şehit oldu 3'ü asker, 1'i korucu olmak üzere 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Hava destekli operasyonda ilk tesbitlere göre 4 terörist öldürüldü.

PKK'lı teröristler, geçen 13 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ile Muş karayolu üzerindeki  Şenyayla Bölgesi'nde yol keserek AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırdı. Çelik'in kaçırılması ardından güvenlik güçleri teröristlerin kaçabileceği Diyarbakır-Muş- Bingöl üçgeninde hava destekli kapsamlı operasyon başlattı. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmek ve Çelik'i kurtarmak için jandarma ve polis harekat timleri ile bölgeyi iyi bilen köy korucularının sürdürdüğü operasyonlar Seri Sıpi, Şenyayla ve Kozme Dağı'nda yoğunlaştırıldı.

Jandarma ile polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyon devam ederken Şenyayla, Darbi Mezrası Mevkii'nde bugün bir grup terörist tespit edildi.Teröristlerin bulunduğu alanlara obüsle atışı yapıldı. Atış sırasında bir mermi, top namlusundan çıkmadan patlama meydana geldi. Patlamada Özel Harekat Şubesi'nde polis memuru Akın Bayram ile 3 topçu er ile 1'i korucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Akın Bayram, sevkedildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Durumu ağır olan 1 er ise, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede topçu atışı ardından PKK'lı teröristlerin bulunduğu değerlendirilen alanlar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınarak bombalandı. Helikopterlerden açılan  ateşle PKK'lı 4 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Operasyonların sürdüğü için PKK'lıların cesetlerinin de operasyon alanında kaldığı ifade edildi. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

VALİ TOPRAK: KAZA YAŞANDI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehit Akın Bayram'ın şehit düşmesi üzerine bulunduğu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak, şunları söyledi:

"AK Parti Kulp İlçe Başkanı'nın kaçırılması ardından bugün oradaki terörist varlığını sona erdirmek üzere başlatılan bir operasyon vardı. Orada güvenlik güçlerimiz arama ve taramalarına devam ediyor. Zaman zaman orada faaliyetler oluyor. Oradaki faaliyetler kapsamında bugün öğle saatlerinde bir kaza sonucu, bir silahın yan etkisiyle 3'ü topçu er 1'i polis özel harekat polis memuru ve 1 de köy korucu olmak üzere 5 güvenlik görevlimiz yaralandı. Bunlar öncelikle Asker Hastanesi'ne getirildi. Polis özel harekat memurumuz Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi, ama maalesef şehit oldu, kaybettik. Milletimizin başı sağolsun. Bir topçu erimiz de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunuyor. Onu da ameliyata alıyorlar, ameliyat sonrası durumu netleşmiş olacak. Onun dışındaki 2 topçu er ile geçici köy korucusu görevlimizin hayati tehlikeleri bulunmuyor. Asker Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor. Oradaki bu silahın kullanımı sırasında teknik olarak çevreye yaydığı bir basınç var. Oradaki basıncın etkisiyle oluşan etraftaki taşları harekete geçirmek suretiyle bir etki. Arkadaşlar inceleme yapıyor. Kazaya neden olan bu araç 155'lik bir top atış aracı."

Şehit polis memuru Akın Bayram'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenecek tören ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne gönderilecek.