Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde önceki gece devriye görevi yapan zırhlı polis ekibinin dikkati olası bir terörist saldırıyı önledi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yaklaşık 600 metre uzaklıkta zırhlı araçla devriye görevi yapan asayiş ekibi, elinde koli ile yürüyen bir kişiden şüphelendi. Polisin durdurmak istediği şüpheli elindeki koliyi atıp, kaçmaya başladı. Polisin kovaladığı şüpheli üzerindeki tabancayı çıkırıp polislere ateş açtı. Saldırgan izini kaybettirirken, polisin yaptığı aramada 1 tabanca bulundu. Görgü tanıkları tabancanın kaçan şüpheliden düştüğünü söyledi.

BOMBA OLACAĞI ŞÜPHESİYLE ÖNLEM ALINDI

Polis ekipleri daha sonra şüphelinin attığı kolide bomba olabileceği şüphesiyle çevresinde önlem alarak bomba imha ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen bomba uzmanları kolinin içinde çuval içine konulmuş va kullanıma hazır 1 Kalaşnikof tüfek ile silaha ait yedek şarjör buldu.

Polis kaçan kişinin, bu Kalaşnikof'la polise yönelik eylemde bulunacağının tahmin  edildiğini söyledi. Ele geçirilen silahın incelemesi sürerken, saldırganın da kimliğinin tespitine çalışılıyor.



CA(GG/COŞ)