Diyarbakır'da BDP'nin eylemi sırasında bir sivil polis memurunun kendisine yumruk attığı suçlamasında bulunduğu BDP Milletvekili Özdal Üçer, "O polis bana yumruk attı. Kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi.

Gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Özdal Üçer, açlık grevinde oldukları binanın camlarının kırılıp içeriye gaz bombası atıldığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Biz açlık grevinde oturduğumuz yerde beklerken o esnada bizim olduğumuz binanın kapıları kırılıp içeri gaz bombası atıldı. Ne olduğunu anlamak üzere aşağıya indiğimizde, dışarıda polislerin arbedesinden kaçan insanların da buraya geldiğini gördük. Onlar içeri zorla girmeye çalıştılar. Ben de kapıdaydım. Kapıyı üzerimize ittiler, bizi tartakladılar. Ben milletvekili olduğumu hatırlattığım halde hakaretlerle, küfürlerle saldırıp üzerime doğru geldiler. Hakaret ederek, cam, kapı, pencere kırarak, küfür ederek, bizi tartaklayarak buraya girmek kimsenin hakkı değildir. İçeri zorla girmeye çalışan polisler beni de tartakladılar. O esnada bir hengame oldu. Saldıran ve hakaret eden onlardı. Medyanın çarpıtan haberleri bizim için bir anlam ifade etmiyor. Hakarete, saldırıya, haksızlığa uğrayan biziz."

Kendi iradeleriyle açlık grevi yapan arkadaşlarını sahiplenmek adına açlık grevine başladıklarını belirten Özdal Üçer, "Biz bu eylemi yapıyoruz diye hiç bir faşistin bize saldırma hakkı yoktur" dedi. Kendilerine hakaret etmeye, saldırıp kapılarını pencerelerini kırmaya kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Üçer, "O polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. O polislerin buranın kapısını kırarak, milletvekillerine, insanlara, kadınlara, çocuklara hakaret ederek, silahlarla, gaz bombalarıyla buraya girme hakkı yoktur. Hükümet gereken sorumluluğu yerine getirsin. Bizim sabrımız zaten taşmış taşacağı kadar" diye konuştu.

Gazetecilerin, polise yumruk atıp atmadığı sorusuna da Özdal Üçer, "Yalan söylüyor, o bana yumuk attı. O beni vurmaya kalktı. Onlar beni darbelediler. O arada ben de kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi. Üçer gazetecilerin "Yani vurmadınız mı?" demesi üzerine de Üçer, "Kendimi savunmak zorunda kaldım" karşılığını verdi.

Bu arada arbede sırasında polislerin milletvekillerine tekme attığı, tekmelerden birinin Aysel Tuğluk'a isabet ettiği ileri sürüldü.


Felat BOZARSLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,