Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 08.30 sıralarında merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi yakınlarında patlama sesi gelince olay yerine polis sevk edilirken, patlamanın bir panelvan araç içinde olduğunun tespit edildi. Açıklamada, olay yeri çevresindeki işyerlerinde bulunanlarla yapılan görüşmede, bir patlama sesi duyulduğu, bir erkeğin sol elinden yaralı halde araçtan inerek yardım istediği, çevrede bulunanlar tarafından kentteki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığının saptandığı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından olay yerinde yapılan incelemelerde, patlamanın bahse konu araç içerisinde, şoför mahallinde ve el bombası fünye grubunda bulunan kapsülün Sur İlçe Belediyesi temizlik işçisi olduğu öğrenilen N.K. adlı şahsın elinde patlaması neticesinde gerçekleştiği ve araç içerisinde 3 adet 9 milimetre çapında boş kovan bulunduğu tespit edilmiştir. Yapılan araştırmada yaralı şahıs N.K.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, sol el parmaklarının parçalandığı ve ameliyata alındığı anlaşılmıştır. Meydana gelen olayla ilgili tahkikat devam etmektedir."

PKK'ya yardım ve yataklık suçlarından poliste kaydı bulunan açık kimliği açıklanmayan elinde el bombası patlayan N.K.'nın, patlayıcı nasıl temin ettiği, nerelerde kullanacağı araştırılıyor. Uzmanlar, patlamaya neden el bombasının sadece üst kapsül kısmının bulunduğunu, alt yuvarlak bölümün de olması halinde patlamanın daha şiddetli olacağını bildirdi.



CA(GG/İD)