aniden bastıran sağanak yağmura hazırlıksız yakalanırken, korunmak için kapalı yerlere kaçtı. Kentin bir çok semtinde ev ve işyerlerinin alt katları suyla doldu, caddeleri dolduran su nedeniyle trafik kilitlendi. Kentin alt yapı sorunlarından sorumlu olan DİSKİ'nin bahçesi ve önündeki caddenin suyla dolması buradakileri zor durumda bıraktı.

Diyarbakır'da bugün saat 11.00 sıralarında bastıran yağmur ve ardından düşen dolu, kentte yaşamı adeta felç etti. Yaklaşık 10 dakika süren şiddetli yağmur, kentin, Bağlar ve yeni yerleşim yeri Kayapınar İlçesi'nde belediyeye ait Kantar ve Diclekent semtlerinde 25 ev ve işyerinin su baskınına uğramasına yol açtı. Kentin Bağlar ve Yenişehir'i birbirine bağlayan ve her yağmur yağdığında aynı görüntüyü sergileyen Ofis alt geçidi, 10 dakikalık yağışla birlikte suyla dolunca araçlar hareket edemedi. Bayram nedeniyle kaldırımlarda tezgah açan seyyar satıcılardan özellikle giyim malzemesi satanlar ani bastıran şiddetli yağmur nedeniyle zor durumda kaldı. Kaldırıma serdikleri malzemeleri yağmurdan ıslanan seyyar satıcılar, "Bayram diye satmaya geldik yağmurun azizliğine uğradık" diye yakındı.

YALINAYAK CADDELERDE KOŞTULAR

Şiddetli yağmur, bayrım alışverişine çıkan vatandaşları olumsuz etkiledi. Ani yağmur nedeniyle kaldırımlarda sığınacak yer bulamayan ve şaşıran bazı kişiler ayakabı ve çoraplarını çıkararak yalın ayak caddelerde sağa sola koşuşturunca sürücüleri de güç durumda bıraktı. Kentin yeni yerleşim yeri Diclekent Semti'ndeki caddeler ise tamamen suyla doldu. Araçların hareket edemediği, bazı araçların arızalanmasına yol açan sel suları, bir çok apartmanın giriş katları ve işyerlerine doluştu. Ellerinde aldıkları bayramlıklarla caddelerdeki suyun içinde koşuşturanlardan bir bölümü ise bulundukları açık alanda şiddetli yağmur altında adeta mahsur kaldı. Anneleriyle bayram alışverişine çıkan çocuklar, Kayanpınar Belediyesi'nin 8 Mart Özgür Kadın Parkı'nda adeta mahsur kaldı.

DİSKİ'NİN ÖNÜDE SUYLA DOLDU

Şiddetli yağışla birlikte oluşan sel suları, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi binasının bulunduğu yeri de etkisi altına aldı. Diyarbakır'ın altyapı sorunlarını çözmekle görevli olan DİSKİ'nin bahçesi ve önündeki caddenin suyla dolması nedeniyle burada bulunanlar  güçlükle karşıya geçebildi. Büyükşehir statüsündeki Diyarbakır'da bir çok cadde ve kaldırımda bulunan yağmur sularını tahliye kanallarının kapaklarının tıkalı olması ve suyu tahliye edememesi nedeniyle oluşan sel suları Diyarbakırlılara bayram alışverişini adeta zehir etti. DİSKİ görevlileri tıkanan yağmur suyu tahliye kanallarının kapaklarını açabilmek için uzun süre mücadele etmek zorunda kalırken, belediyelerin bu konuda yeterli önlem alamamasından yakındı. Diyarbakır meteoroloji müdürlüğü yetkilileri ise, Diyarbakır'da bu akşam ve yarın da yağış beklendiğini bildirdi.