Prof.Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'de müftü yardımcılarına yönelik eğitim seminerine katıldı. Hüdai Kaplıcası Park Otel'deki 13 Aralık perşembe günü sona erecek seminerde konuşan Prof.Dr. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi konusundaki eleştirileri yanıtladı. Her bütçe döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinin manşetlere taşındığını kaydeden Prof.Dr. Görmez, şöyle dedi:

"Aslan payı yine diyanete', 'Diyanetin bütçesi 5 bakanlığa denk' diye her yıl değerlendirmeler yapılır. En ücra köşelerde hizmet veren, doğum, ölüm, düğün, hatta küslerin barışmasında halkın yanında olanları üzmek kimsenin hakkı ve haddi değildir." 

Cami, müftülük, Kuran kursları giderlerinin, halkın yardımıyla karşılandığını savunan Prof.Dr. Görmez, şöyle konuştu:

"Bu bütçenin yüzde 95.7'si personel giderlerinden oluşuyor. 90'ı aşkın ülkede hizmetlerimiz var. Bu hizmetlerde devletin tek kuruşu yok. Bunlar vakıflar sayesinde oluyor. Diyanet Vakfı, yurt dışındaki hizmetlerin yüzde 49'unu karşılıyor. Yine vakıflar aracılığıyla din hizmeti ve din eğitimi veriyoruz. Bu vakıfların yaptığı katma değer dikkate aldığında, devlet diyanete borçludur, diyanet devlete değil. Biz sadece ezan okuyup, camide namaz kıldırmıyoruz. Toplumun her alanında, en ücra köşelerde biz varız. Rakamları çarpıtıp bizi yükmüş gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Hayırseverlerin yardımıyla ayaktayız. Biz devlete yük değiliz."



İA(HA/İD)