Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında Aydın- Muğla karayolundaki Karpuzlu Kavşağı'na 200 metre mesafede meydana geldi. Aydın'daki özel bir diyaliz merkezinde çalışan şoför Mehmet Öcalan, yönetimindeki 09 EV 154 plakalı minibüsle, Çine ve köylerinde bulunan hastalarla yakınlarını tedavilerinin ardından evlerine götürmek üzere yola çıktı. Çine'ye doğru giden minibüs, Karpuzlu Kavşağı'nı geçtikten kısa süre sonra aynı yönde giden Mehmet Yüsran Demirel yönetimindeki su tankerine arkadan çarptı. Kazada savrulup orta refüjdeki bariyerlere çarparak güçlükle durabilen minibüs hurdaya döndü.

YOL PARASI VERMEMEK İÇİN MİNİBÜSE BİNMİŞ

Ortalığın savaş alınına döndüğü kazayı görenler jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, damacanalara su doldurmak üzere Çine'ye giden ve yol parası vermemek için minibüse binen Medine Balkın'ın olay yerinde öldüğünü belirledi. Minibüste sıkışanların kurtarılması için itfaiyeden yardım istendi. Metal yığınına dönen minibüs demir kesme makaslarıyla parçalandı. Kazada, yaralanan minibüs şoförü Mehmet Öcalan ile araçta bulunan Vesile Yemtür (69), Şükrü Karakayış (54), Mürüvvet Karakayış (75), Niyazi Yemtür (72), Emin Duman (53), Ümriye Duman (56), Yeliz Yemtür (78) ve Fatma Gökçekoyun (73) ambulanslarla Çine ile Atatürk Devlet ve Adnan Menderes Üniversitesi hastanelerine kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Medine Baykın'ın cesedi ise olay yerindeki incelemenin ardından Çine Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan su tankerinin şoförü Mehmet Yüsran Demirel, ifadesinin alınması için jandarma karakoluna götürüldü.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, minibüs ile tankerin vinçle olay yerinden kaldırılıp zeminin temizlenmesinin ardından yeniden açıldı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

CU(AÖ/COŞ)