Dilovası'nda bulunan Kolsuzlar Kimya Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye ait atık depolama bölümünde saat 00.30 sıralarında patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler çevrede büyük korkuya neden olurken, aynı fabrikada 2009 yılı Haziran ayında da  boya ve boya hammaddesi olarak kullanılan, tiner ve benzeri birçok solvent türlerinin bulunduğu kimyasal yangını çıkması nedeniyle bu yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden çok sayıda kimyasal müdahale araçları da sevkedildi.

İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdehale ettiği yangının daha sonra kimyasal depolalarında olmadığı, başta kağıt olmak üzere benzeri atıkların bulunduğu depolarda çıktığı anlaşıldı. İtfaiye ekipleri yangının kimyasal depolarına sıçramaması için büyük çaba harcarken, alevler saat 01.30'dan itibaren kontrol altına alındı.

Aynı fabrikada 2009 yılında çıkan yangın yaklaşık 10 saatte kontrol altına alınabilmiş, depolardaki tonlarca kimyasal tamamen söndürülemeyince itfaiye ekiplerinin kontrolünde yanmaya bırakılarak etkisiz hale getirilebilmişti.

MB,MI(MB/SSA)