Mesut Barzani ve partisi IKDP'ye yakınlığıyla bilinen Kürtlerin oluşturduğu Dicle Fırat Diyalog Grubu, son terör olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Kürt isyancılar Şeyh Sait ve Seyid Rıza'nın fotoğrafları ile Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının asılı olduğu açıklama yapan Dicel Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol kesen PKK'lılar ile BDP'li milletvekillerinin buluşmasını da eleştirdi.

Demokrasiye inanan, parlamento çatısını çözüm yeri gören milletvekillerinin PKK'lılar ile buluşmasının kabul edilecek bir olay olmadığını belirten Muhittin Batmanlı, "Bizim BDP milletvekillerine çağrımızda iki seçenek var. Ya demokrasi, veya savaş. Demokrasiyi tercih ediyorlarsa Kürt meselesinin çözüm yeri Meclis'tir" dedi.

SİVİLLERİ ÖLDÜRENLERE LANET OLSUN

Gaziantep'teki bombalama olayına değinen Muhittin Batmanlı,, "Kim o sivilleri öldürmüşse nefretle kınıyoruz. Allah lanet etsin o çocukları, sivilleri öldürenleri. Başka bir yer bulamadılar. Meydanda o sivillerin arasında bombanın patlatılması Kürtlere zarardır, Kürdistanlılara hakarettir. Bütün Türkiye'deki insanlarımıza hakarettir" diye konuştu.

Ak Parti iktidarının, Kürt sorununun çözümünde bölgede PKK'nın dışında bir oluşumun meydana gelmesini istemediğini öne süren Muhittin Batmanlı, "Bizler bu coğrafyanın insanları olarak Ak Parti kurulduğu zaman büyük umut bağladık ve biz kendimiz referanduma evet, ancak yetmiyor dedik. Aşırı bir şekilde Ak Partiyi destekledik. Umut bağladık, bekledik ve halende umut bekliyoruz. Ama Ak Parti hükümeti Kürtleri öldürerek bitireceğine inanıyor. Ak Parti, PKK dışında bir Kürt oluşumunun olmasını istemiyor" dedi.