İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12’si tutuklu 57 sanığın yargılandığı dava bugün görüldü. Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne tutuklu sanık eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ve tutuksuz sanık eşi Şenay Avcı’nın dışındaki sanıklarla devam edildi. Duruşmada sanıklar ve avukatları yasal faaliyetlerde bulunduklarını savundu. Uzun süre cezaevinde bulunduklarını belirten tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti.


EMNİYET AMİRİNİN AİLESİ MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNDU


Bostancı’daki çatışmada şehit olan emniyet amiri Semih Balaban’ın avukatı Kadir Filizer, Balaban’ın eşi ve annesi adına müdahillik talebinde bulundu. Taleplerin ardından görüşü sorulan duruşma savcısı Salim Duran, Şenay Avcı’nın duruşmalara katılmama talebinin kabul edilmesini istedi. Savcı Duran, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti. Savcının bu talebinin ifade etmesinin ardından sanıklardan Cemal Bozkurt, savcıya yönelik, “Sizde hiç kafa yok mu, namus yok mu? Utanmaz herif. Bu kadar insanı mağdur ediyorsunuz" diye tepki gösterdi. Sanıkları uyaran mahkeme başkanı duruşmaya ara verildiğini belirtti.


MÜDAHİLLİK TALEBİ SONRA DEĞERLENDİRİLECEK


Mahkeme aranın ardından kararlarını açıkladı. Balaban ailesi adına avukat Filizer’in müdahillik talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, tutuksuz sanık Şenay Avcı’nın duruşmalara katılmama talebini de yerinde gördü.


SAVCIYA ‘UTANMAZ’ DİYEN SANIK DURUŞMALARDAN MEN EDİLDİ


Duruşma savcısına yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanan tutuklu sanık Cemal Bozkurt’un duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle karara kadar mahkemeye getirilmemesine karar verildi. Mahkeme ayrıca Bozkurt’un duruşmadaki ifadesinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki ifadeleri ve savcıya yönelik ‘utanmaz herif’ sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.


(BB)