Balçova İlçesi’nde market işleten 36 yaşındaki Devrim As, 2003 yılında mutluluk hayalleri kurarak evlendi. Ancak evliliğinin istediği gibi gitmemesi üzerine, 68 gün sonra konuştuğu eşiyle ayrılık kararı aldı. İddiaya göre bunu kabullenemeyen eşinin yakınları, Devrim As’ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Dayak yemeyi hazmedemeyen Devrim As da kayınvalidesini tabancayla yaraladı. Tutuklanan As, cezaevine konuldu.

KUZENİNİN KAYBETTİ, YATALAK KALDI

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp, 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Devrim As, hakkındaki karar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulunca, ikinci yargılama sırasında tahliye edildi. Market işletmeciliğine devam eden As, 2009 yılının Eylül ayında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, kullandığı motosikletle bariyerlere çarpınca, kendisi ağır yaralandı. Arkada oturan kuzeni Birol Özener ise yaşamını yitirdi. Aylarca hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan Devrim As, yaşama tutundu, ancak göğsünden aşağısı felç kaldığı için de yatalak oldu.

YARGITAY KARARI İKİNCİ ŞOKU YAŞATTI

Göğsünden aşağısını oynatamayan, yatağında yan bile dönemeyen, ancak annesi Suzan As’ın yardımıyla yaşamını sürdüren Devrim As, Yargıtay’ın geçen aylarda verdiği kararla sarsıldı. Mahkemenin verdiği aynı ceza kararının Yargıtay’ca onanması üzerine Devrim As’ın geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını tamamlaması için hakkında yakalama emri çıktı.

Devrim As ve annesi, savcılığa durumu gösteren raporları gösterdikten sonra ancak 6 aylık erteleme kararı çıkartabildi. Bu süre içerisinde de af için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başvuruldu. Kararın incelenmesi sırasında Devrim As, kendisinden istenen sağlık raporunu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alıp İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Ancak kurum, incelemesini henüz tamamlamayıp sıraya koyması üzerine de As’ın aldığı 6 aylık ceza erteleme süresi doldu.

YATAKLA CEZAEVİNE GİRECEK

Verilen sürenin bitmesi nedeniyle iki haftadır kaçak durumda olan Devrim As, her an polisin kapıyı çalacağı endişesiyle yaşamaya başladı. As, polisin kendisini yakalaması durumunda yatalak olarak cezaevine konulacak. Geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını da bu şekilde tamamlamaya çalışacak. Yaşadıklarına anlam veremediğini söyleyen Devrim As, "Kararın biran önce verilmesini istiyorum. Her an polis gelecek endişesini yaşıyorum. Ben yanımda annem olmadan vücudunu bile oynatamıyorum. Nasıl cezaevinde yaşayacağım" dedi.

Anne Suzan As ise "Oğlum cezasını çeksin tamam ama evde ya da hastanede çeksin. Beni de yanına alacaklarsa cezaevine de girsin. Ben yanında olayım yeter. Ben yanında olmazsam oğlum mikrop kapar ve ölür" dedi.



TY(İÖ/SS)