Olay, öğle saatlerinde Konyaaltı İlçesi 353 Sokak'ta bulunan Ali Sami Yen Konakları önünde meydana geldi. 100'e yakın okaliptüs ağacının bulunduğu caddede ağaçlardan biri park halindeki 07 BLB 94 plakalı otomobil ile sitenin giriş kapısının üzerine devrildi. Bu sırada otomobiline binmek üzere olan 37 yaşındaki Ziraat Mühendisi Bilal Ece de ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Ağacın devrildiğini gören Bilal Ece neye uğradığını şaşırırken, son anda olay yerinden uzaklaşmayı başardı. 30 metre ve 700 kilogram ağırlığındaki okaliptüs ağacı, otomobilde ve sitenin kapısında hasara neden oldu.

YARIM SAATLİK ÇALIŞMA İLE KALDIRILDI

Olay yerine hemen polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler caddeyi trafiğe kapattı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ise ağacı otomobil ve site kapısı üzerinden kaldırma çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından dallarını motorlu testere ile kestikleri ağacı yol kenarına çekti. Daha sonra yol araç trafiğine açıldı.

DEPREM GİBİ BİR ŞEYDİ

Dev ağacın altında kalmaktan son anda kurtulan otomobil sahibi Bilal Ece, yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı:

"Aracımı park ettim. Kapıcı arkadaşa malzeme vermek için tekrar otomobilin yanına geldim. Tam kapıyı açtım, bir çatırtı duydum. Ne olduğumu şaşırdım ve kapıcı arkadaşla geri kaçtık. Çok büyük gürültüydü. O anda nereye kaçacağımızı bilemedik. Kapıda duran güvenlikçi arkadaşa 'Kaç' diye bağırdık. Çok korktuk, deprem gibi bir şeydi."

BU AĞAÇLAR TEHLİKELİ

Sitede ve çevrede oturan vatandaşlar ise ağaçların tehlike arz ettiğini belirterek, yerel yönetimlere defalarca başvuru yapmalarına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını ileri sürüp tepki gösterdi. Cadde üzerinde 100'e yakın okaliptüs ağacı bulunduğunu söyleyen çevre sakini 51 yaşındaki Mehmet Kabakuşak, "Ağaç, bir anda herhangi bir şey olmadan, bir çatırtı ile ayrılarak kapının üzerine düştü. Ağaçların durumu kötü. Bu ağaçlar bu kış rüzgarla birlikte yatar. Daha önce 3 defa dilekçe verdik. Belediye, 'Bizimle ilgili değil, Orman bakıyor' demiş. Orman da bu konuda duyarlı değil, 'Kesemeyiz ağacı' diyorlar. Burada bir insan öldükten sonra ağaç kesmenin bir anlamı yok. Bizim amacımız ağaç kesilsin değil ama şu anda bu ağaçlar tehlike arz ediyor" diye konuştu.

GEÇEN YIL DA DEVRİLDİ

Geçen yıl da benzer bir olayla karşılaştıklarını dile getiren bir başka çevre sakini 42 yaşındaki Ali Rıza Dölkeleş ise "Yarım saat önce bir çatırtı koptu. 'Evyah' dedim. Otomobilin yanında bulunanlar bağıra çağıra kaçtılar. Saniyelerle kurtuldular. Bu ağaçlar çok yaşlı. Bugüne kadar çok sayıda dilekçe verdik. Yaşı dolmuş ağaçların yerine yeni nesil ağaçlar dikilmesini istedik. Bu ağaç tam sitenin girişine düştü, orada bir insan olsaydı bunun hesabını kim nasıl verecekti? Geçen sene de yine aynı şekilde bir ağaç devrildi. Tek tesellimiz can kaybı olmaması" dedi.

Site sakinlerinden 48 yaşındaki Namık Eroğlu, ağaçların kaldırılması için bir muhatap bulamamaktan yakındı. 50 dairelik sitede 33 aile oturduğunu aktaran Namık Eroğlu, herhangi bir can kaybına neden olmadan çevrede önlem alınmasını istedi.



ÖÖ(SU/CK)