Belediye Çözüm Merkezi Sorumlusu Musa Dirik, 2012 yılının ilk altı ayında şahsen veya telefonla 3 bin 154 şikayetin geldiğini ve 3 bin 47’sinin çözümlendiğini söyledi. Dirik, 13 bin 68 kişiye de telefonla danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti. Şikayetlerin daha çok altyapı hizmetleri, temizlik, park ve bahçeler konusuna yoğunlaştığını ifade eden Dirik, “Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya gayret gösteriyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza hizmet vermek vermek. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. 188’i arayarak, belediye ile ilgili sorunlarını bize bildirebilirler” dedi. Dirik, çözüm merkezi olarak 6 aylık süre içerisinde 906 kişiye evlilik tebrik kartı, bin 396 kişiye bebek tebrik kartı ve 409 kişiye de taziye kartı gönderdiklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın, mutlu ve acı günlerinde de yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

İLGİNÇ TALEPLER DE GELİYOR

Dirik, şikayetlerin yanı sıra, vatandaşlardan ilginç taleplerin de geldiğini söyledi. Dirik, “Çözüm merkezi sadece vatandaşlarımızın belediye hizmetleri ile ilgili yaşadığı sorunlara çözüm üreten bir merkezdir. Bu nedenle vatandaşlardan talebimiz bu tür ilginç taleplerde bize başvurmamaları” dedi. Dirik, kendilerine iletilen ilginç talepleri de şöyle sıraladı:

'Karım zayıflamak istiyor. African Mango siparişi vereceğiz. Kazıklanmak istemiyoruz. Parasını size verelim, belediye olarak siparişi siz verir misiniz? Sizden çekinirler', 'Bakkal para üstü yerine sakız verdi', 'Beş kardeşiz. Abilerim anneme bakmıyor. Siz arar ve kızarsanız belki bakarlar', 'Kapımın önünde köpek var. Gelip hoşt der misiniz? Ben korkuyorum', 'Evlenecek 40-45 yaşlarında kadın arıyorum. Ama çok dolandırıcılık oluyormuş. Bana yardımcı olabilir misiniz? (65-70 yaşlarında bir vatandaş).'



İK(İÖ/AAA)