Güvenlik güçleri Dersim'in Nazimiye İlçesi'nin Uzuntarla Köyü yakınlarındaki dağlık ve ormanlık alan içinde eylem hazırlığında olan 15 kişilik PKK'lı grubu tespit etmesi üzerine bölgeye 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan profesyonel birlikler ile jandarma özel harekat timleri ile 'uçarbirlik harekatı' düzenlendi. Timler, PKK'lılar ile Uzuntarla Köyü'nün Hanköy Mezrası'nın kayalıklar mevkiinde sıcak temas sağladı. PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar akşam saatlerine kadar sürdü. Ormanlık alan içine kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar kobra helikopterler tarafından bombalandı. 

PKK'lıların daha önce Dersim-Erzincan karayolunu kesip 5 TIR'ı ateşe verip yakan grup olduğu ve yeni eylem için hazırlık yaptığı belirtildi. Yetkililer,  eylemin gerçekleştirmeden belirlendiğini ve operasyon düzenlendiğini söyledi.

'Uçarbirlik Harekatı' sırasında bazı vatandaşların Tunceli-Erzincan Karayolunun Uzuntarla ile Hanköy Mezrası arasından geçtikleri sırada çatışmanın ortasında kaldıkları belirtildi. Araçlarda bulunan yolcular baygınlık geçirdikleri ifade edilirken, vatandaşların bölgeden hızla ulaştıkları kaydedildi. Uzuntarla Köyü'nde yaşayanlar ise çatışmanın köye yakın bölgelerde yaşandığını belirterek, helikopterlerinde PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladığını söyledi. Tunceli-Erzincan Karayolunun Dersim çıkışında önlem alan güvenlik güçleri, karayolundan sadece küçük araçların geçişine izin verdi. Ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, güvenlik önlemleri arttırıldı.