Deprem, dün saat 13.35'de Bulanık İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Sultanlı Köyü'nde  yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi. Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedilen deprem korku ve paniğe neden oldu. Deprem birçok ev ve ahırda hasara neden oldu. 107 hane ve yaklaşık 1000 nüfuslu Sultanlı Köyü'nde hasar tesbit çalışmaları tamamlandı. Büyük bölümü taş ve kerpiçten yapılmış 60 evin hasarlı ve oturulmaz durumda olduğu belirlenirken göçük altında kalan 20 büyükbaş hayvan telef olduğu tespit edildi. Bulanık Kaymakamlığı, ilçedeki 500 kapasiteli Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Pansiyonu'nu (YİBO) depremzedelere açtı. Yaklaşık 70 kişi belediye otobüsleriyle ilçedeki YİBO'ya götürüldü. Pansiyonda kalmak istemeyen köylüler, komşuları ve komşu köylerdeki akrabalarının yanında gitti. Yoğun kar yağışının görüldüğü ilçede evlerine girmekte tedirginlik çekenler ise, battaniyelere sarılarak bir süre dışarıda bekledi. Kaymakamlık YİBO'da kalmak istemeyen vatandaşların yemek ihtiyacının buradan karşılayabileceğini belirtti.

Deprem olduğu sırada ilçe merkezinde olduğunu anlatan Köy Muhtarı İbrahim Çiliger, "Köye geldiğimde deprem olmuştu. Bazı evler yıkılmış, bazı evler hasar görmüştü. 6 yaşındaki bir çocuğun başına tuğla düşmüş. Muş Devlet hastanesinde ayakta tedavi görerek taburcu edildi" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, verilerine göre 5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede şiddeti 2 ila 3 arasında değişen 17 artçı deprem daha meydana geldi.



MA(KS/İD)