Kentte meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından zor günler geçiren depremzeleri bu kez de yoğun kar yağışı ve soğuklar etkiliyor. Özellikle çadırkent ve Mevlana Evleri'nde yaşayan depremzedeler, hem ısınma hem de beslenme konusunda sıkıntı çekiyor. Depremzedeler, Kızılay tarafından üç öğün verilen yemekten alabilmek için kar altında sıra bekliyor.

YAŞADIĞIMIZ YERLER ISINMIYOR

Bastıran kış şartlarında çok mağdur olduklarını belirten depremzedeler, "Bu kar kışta saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Yaşadığımız yerler ısınmıyor. Kaldığımız çadırlar geceleri buz tutuyor. Deprem vurdu ancak sahipsizlik ve bu soğuklar bizi daha da mağdur etti. Böyle devam edersek çoluk çocuk perişan olacak. Soğuklardan hepsi hastalanacak" dedi.

YEMEK SIRASI

Yemek almak için kar yağışı altında kadın ve erkekler ayrı ayrı bekleyen depremzedeler, gelen üç çeşit yemekten paylarına düşeni kaplara doldurarak, barındıkları yerlere götürüyorlar. Kuyrukta bekleyen kadın ve çocukların kar yağışı ev soğuk nedeniyle üşüdükleri gözlendi.