Şiir Otel’de önceki gün başlayan 1'inci Uluslararası Şiir Günleri, büyük ilgi gördü. Açılış kokteylinin ardından gerçekleştirilen şiir dinletisine Türkiye’nin ünlü şairleri Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Cezmi Ersöz, Tuğrul Keskin’in yanı sıra Dünya Şiir Hareketi Üyesi İspanyol Raquel Lanseros, Danimarkalı Niels Hav, Hintli Rati Saxeha ve Bulgar Anton Baev ile Denizlili şairler katıldı. Gazeteci Nebil Özgentürk’ün de dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, şairler katılımcıların şiirlerini okudu. Denizlili şiir dostları, etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Şiir dinletisini Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ve belediye başkan yardımcıları da izledi. Yaklaşık 3 saat süren şiir resitalinde müzisyen Haluk Çetin de etkinliğe katılan şairlerin şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirdi. Dinletide Hakan Keysan, Can Sinanoğlu, Nefise Karataş ve Fahrettin Koyuncu gibi yerel şairler de eserlerini seslendirdi.

Dinletinin ardından Denizlili şiir dostları, şairlerle fotoğraf çektirmek ve imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Dinletinin ardından gala yemeği verildi. Haluk Çetin resitali eşliğinde gerçekleştirilen gala yemeğinde konuk şairlere teşekkür plaketi verildi. Şiir Otel’in sahibi işadamı Esat Bozbıyık, şiire olan sevgisi nedeniyle açtığını, Denizli’nin ilk uluslar arası şiir günleri etkinliğini düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Etkinlik 26 Mart’a kadar devem edecek.