Türk Hava Yolları, Çardak Havalimanı’ndan yapılan İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul ek seferlerini kış döneminde kaldırdı. Çardak Havalimanı’nın bu dönemde özellikle sabah saatlerinde sık sık sisli olması da düşünülerek alınan kararla, saat 05.50’de kalkan Denizli- İstanbul ve saat 22.50’de kalkan İstanbul- Denizli ek seferlerinin kaldırdığı açıklandı. THY yönetiminin kararıyla Denizli’den İstanbul ve İstanbul’dan Denizli uçak seferleri günde karşılıklı iki sefere indi.

Karara 21 meslek odası ve derneğin oluşturduğunu Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu tepki gösterdi. Platformda yer alan 21 oda ve derneğin başkanının imzasıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ve Denizli milletvekillerine gönderilen yazıda kaldırılan seferlerin öğle saatlerine çekilerek yeniden konulması istendi.

Denizli’nin 3.2 milyar dolar ihracatıyla Türkiye’de sekizinci, Ege’de üçüncü sırada yer aldığı belirtilen yazıda, “Denizli Çardak Havalimanı uçuşları çoğunlukla yurtdışı bağlantılı olarak gerçekleşmekte olup, bu durum ülkemiz turizm ve ekonomisinde önemli bir rol oynamaktadır. Çardak Havalimanı’ndan 2011 yılı itibariyle günümüze kadar gece uçuşlarında toplamda 5 bin 787 yolcu taşınmış olup, sefer başı ortalama yolcu sayısı 71’dir. Gece uçuşlarında ise 31 Ağustos 2012 tarihi itibariyle 18 bin 266 yolcu taşınmış olup sefer başı ortalama yolcu sayısı 86’dır” denildi.

Yazıda Denizli-Çardak Havalimanı’na gerçekleştirilen iç hat seferlerinin yüzde 48 arttığı belirtilerek, “Denizli-İstanbul seferlerinin Denizli için öneminin tartışılamayacağı bir ortamda, yaz aylarında konan ek İstanbul seferlerinin kış aylarında kaldırılması, ilimiz sanayici ve işadamları olarak bizleri olumsuz etkileyecektir. Denizli Sanayicileri ve işadamları olarak, Türk Hava Yolları’ndan İstanbul dışındaki kentlere de uçuşlar koymasını beklerken, ek seferlerin kaldırılmasının bir hayal kırıklığına sebep olduğunu açıkça ifade etmek isteriz. Ülkemizin birçok kentine daha yaygın bir uçuş tarifesiyle ve daha sık uçuşlarla hizmet veren THY’nin, havayolu ulaşımına en az diğer kentler kadar ihtiyaç duyan ilimize de daha fazla hizmet sunmasını ümit ediyoruz ve bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. Yazıda, ek seferlerin kış mevsimi boyunca öğle saatlerine çekilebileceği de vurgulandı.



ONB(İÖ/AAA)