Yaz tatillerini Adana'nın Karataş İlçesi'ndeki bir yakınlarının evinde geçiren Züleyha Özge Yıldız ile teyzesinin kızı Zeynep Özdemir, iddiaya göre dün serinlemek için Harbiş Mevkii'nde denize girdi. İddiaya göre yüzme bilmeyen Yıldız ve Özdemir, dalgalara kapılınca boğularak öldü.

Ailelerine teslim edilen kızların cenazeleri bugün Gaziantep'e getirildi. Bahaddin Nakıboğlu Camii'nde kılınan namazın ardından Asri Mezarlığa getirildi Yıldız ve Özdemir'in cenazeleri, anneanneleri Zeynep Özdemir'in mezarının yanında yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi. Ailesinin tek çocuğu olan Zeynep Özdemir'in sinir krizleri getiren annesi Fazilet Özdemir, "Sizi anneme emanet ediyorum. Biz koruyamadık. Annem korusun" diyerek ağıt yaktı.

3 çocuklu Yıldız ailesinin kızları Züleyha Özge Yıldız'ın annesi Rukiye Yıldız ise kızının mezarına kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Okul arkadaşları da her iki mezara buket bıraktı.

HİÇ AYRILMAZLARDI

Züleyha Özge Yıldız'ın, Maltepe Üniversitesi Üstün Zekalılar Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğu, teyzesinin kızı Zeynep Özdemir'in ise Özel Sanko Okulları 11-B öğrencisi olduğu ve iki kuzenin her yaz tatilini birlikte geçirdikleri, birbirlerinden okul dışında hiç ayrılmadıkları belirtildi.