Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer komutasında 245'i öğrenci toplam 630 personelin bulunduğu gemiler, Samsun ve Trabzon Limanları'nın ardından bugün Ereğli Limanı'na ulaştı. Öğrenciler ve askeri personel, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer ve bir grup öğrenci, önce Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ardından da  Belediye Başkanvekili Erol Çivici'yi makamlarında ziyaret etti.

Belediye Başkanvekili Çivici'yi ziyarette konuşan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer, Deniz Harp Okulu 2'nci sını öğrencilerinin bir dizi eğitimleri için gerçekleştirdikleri liman ziyaretleri kapsamında Karadeniz Ereğli'de bulunduklarını söyledi. Samsun ve Trabzon'dan sonra son olarak Ereğli'ye geldiklerini anlatan Kıdemli Albay Sürer, öğrencilere seyir halindeyken müfredatlara uygun denizcilik eğitimlerinin verildiğini, limanlarda ise kültürel faaliyetlerde bulunulduğunu kaydetti.

Başkanvekili Çivici de, "Son günlerde birbiri ardına gelen şehit haberleriyle büyük üzüntüler yaşarken, ordumuzun geleceğini şekillendirecek subay adaylarını kentimizde görmekten büyük onur duyuyoruz. Bu ziyaret ilçemiz için moral kaynağı oldu" dedi.

Öğrencilerle birlikte gemilerdeki toplam 630 personelin yarın ilçeden ayrılacağı bildirildi.



İÇ(EE/COŞ)