Seferlere kapatılacak demiryolunda ön çalışmalara 1 Ocak 2012 tarihinde başlandı. Gebze- İzmit arasındaki bu çalışmalar nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren saat 10.00 ile 15.00 arasında demiryolu tüm tren geçişlerine kapatılıyor. 1 Şubat'tan itibaren ise 122 yıllık demiryolu hattı tamamen kapatılacak ve 24 ay boyunca tren seferi yapılamayacak.

Ucuz ve güvenli olması nedeniyle, her gün Sakarya- Kocaeli- İstanbul arasında işlerine ve okullarına gidip gelmekte treni kullanan yolcuların mağdur olmaması için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu hatta otobüs seferleri koyacak. 

TAM 5, ÖĞRENCİ 3 TL

Sadece İzmit istasyonundan günde yaklaşık 3 bin 500 kişinin kullandığı tren seferlerinin durdurulması nedeniyle başlatılacak uygulamada, Kocaeli'nin İzmit Derbent- İstanbul Tuzla İçmeler İstasyonu arasında 10 belediye otobüsü sefer yapacak. Pazartesi günü başlayacak olan seferlerden yararlanmak isteyenlere kent kart kullanma zorunluluğu getirildi. Bu güzergahta yolculuk fiyatları da tam 5, öğrenci ise 3 TL olarak belirlendi.  

DOĞALGAZLI 10 OTOBÜS

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ersin Yazıcı,  30 ocak Pazartesi gününden itibaren Derbent- İzmit- Gebze ve Tuzla İçmeler arasında doğalgazlı ve çevre dostu 10 otobüsün sefer yapacağını belirtti. Yazıcı şunları söyledi:

"Otobüsler, mevcut tren istasyonlarına paralel belirlenen duraklarda Derbent baş duraklı, Tuzla İçmeler Tren İstasyonu son duraklı Derbent – İzmit – Gebze – Tuzla İçmeler arasında belirlenen 15 durakta yolcu alacak. Büyükşehir Belediyemize ait resmi plakalı 10 adet CNG sıkıştırılmış doğalgazlı araçlar ile tren seferlerine paralel ekspres seferler düzenlenecektir. Sefer süresi trafiğe bağlı olarak 90- 105 dakika olarak planlanmıştır. Bu seferler ile yaklaşık günlük 8 bin yolcuyu taşıyabilecek sistem kurulacaktır. Talep ve gidişata göre şimdilik 10 araçla yapılan seferlerimizde araç sayısını 15'e de çıkartabiliriz."



OU,BK(MB/COŞ)