BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'BDP'nin politik bir programı ve vizyonu yok' diyenlere, kendilerini daha dikkatli ve önyargısız bir şekilde izlemeleri tavsiyesinde bulundu. Demirtaş Tvitter'deki açıklamasında şöyle dedi:

"BDP, kapitalist moderniteye alternatif olma iddiasıyla son derece güçlü bir toplumsal örgütlenme modeli geliştiriyor. Bu model, esasında herhangi bir siyasi partinin bütün toplumu tek başına yönetme hakkına karşı bir modeldir. O nedenle salt iktidar olma kaygısından uzaktır. Sanırım bu bakış açımızı anlamakta zorlanan çevreler BDP'yi vizyon sahibi olmamakla eleştiriyor. Oysa biz BDP'yi diğer partilerde oldugu gibi, uluslararası bir şirketi yönetir gibi yönetmiyoruz."

'VİZYONUMUZ, DAHA FAZLA KAR VE KAZANÇ DEĞİL'

Gelecek vizyonlarını 'daha fazla kar ve kazanç' üzerine kurgulamadıklarını belirten Demirtaş şöyle devam etti:

"Mücadelemiz daha fazla toplumsal fayda üzerinedir. Neoliberal ekonomik politikalarin cenderesinden kurtulmanın tek yolu da, tabana yayılmış alternatif toplumsal örgütlenmeleri geliştirmektir. Ortadoğu'da taşlar yerinden oynarken, bizim hedefimiz kapitalist modernite ve neoliberal ekonomi kendini yeniden tahkim ederek, 100 yılını daha garantiye almasını önlemektir. En azından denemeye değer bir vizyon olduğu kesindir. Ancak mevcut sistem içi partiler gibi entegre programlarımız yok diye kimse bizi vizyonsuzlukla suçlamasın." 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sterk TV'nin uluslararası bir kanal olarak yayınlarına başladığını da belirterek başarılar diledi.



DHA(MV/COŞ)