Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Demirkazık'taki eğitim kampına giden dağcılardan üniversite öğrencileri Zeynep Özal, Kerem Tabak, Kaan Erbaş ve Samet Hasırcı, eğitimlerini tamamladıktan sonra dün zirve tırmanışı için yola çıktı. 3 bin 756 metre yüksekliğindeki Demirkazık zirvesine 200 metre kala başlayan şiddetli yağış nedeniyle dağcılar, zorlanınca dönüş kararı aldı. Yoğun yağış altında dönüş yapmaya çalışan dağcılardan Samet Hasırcı kaybolurken, 3'ü mahsur kaldı. Mahsur kalan dağcılar saat 16.30 sıralarında telefonla jandarmaya ulaşarak yardım istedi. Arama kurtarma operasyonu için ekipler harekete geçti.

Jandarma Arama Kurtarma Timi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı ekipler, mahsur kalan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş'a sığındıkları bir mağarada saat 02.00 sıralarında ulaştı. Sağlık durumu iyi olan 3 dağcı, ekipler tarafından Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde indirildi. Ekipler, kendisinden haber alınamayan Samet Hasırcı'yı ara vermeden aramaya devam etti. Bölgeye karış karış tarayan ekipler, gün aydınlanınca saat 07.30'da Karamuk mevkiinde bir kayanın üzerinde kurtarılmayı bekleyen Samet Hasırcı'yı fark etti. Ekipler, yanına ulaştığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Samet Hasırcı'yı da kampa indirdi.

Demirkazık Eğitim Merkezi'ne getirilen dağcılar, zirveye 200 metre kala aşırı yağış başladığını, bu nedenle dönüş kararı aldıklarını ancak yağmurun şiddetini arttırması nedeniyle başarılı olamadıklarını söyledi. Dağcılar, arkadaşları Samet Hasırcı'nın da sağ olarak kurtarılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.