Erciyes Üniversitesi Eczalık Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. E. B. yaklaşık 6 yıl önce internetten tanıştığı, manken Yüksel Ak’ın fotoğraflarını kendisiymiş gibi tanıtan Z.Ö. ile arkadaşlık yapmaya başladı. İddiaya göre Prof. Dr. E.B.’nin bir süre sonra yaptığı evlenme teklifini kabul eden Z.Ö., hasta olduğunu söyleyerek para istedi. Prof. Dr. E.B. 135 bin TL gönderdiği Z.Ö.’nün davranışlarından şüphelenerek yaptığı araştırma sonucu dolandırıldığını anlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuksuz olarak hakim karşısına çıkan Z.Ö. davadan beraat etti. Prof. Dr. E.B.’nin kararı temyiz etmesi üzerine yerel mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yargıtay, sanığın yargılanması süresince çelişkili bilgiler verdiğini ve sanal alemdeki suçun gerçek olduğunu ifade ederek beraat kararını bozdu.

Kararın ardından 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar yargılanmasına başlanan Z.Ö. ile müşteki Prof. Dr. E.B. dünkü duruşmaya katılmadı. Prof. Dr. E.B.’nin avukatı Eralp Atabek hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti tutuksuz sanık Z.Ö.’nün bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



SB(FK/AAA)