Kar yağışının etkisini yitirmesi ardından Huzur Mahallesi'nde oturan ilköğretim okulu öğrencisi Betül Öktem, bahçede oynarken kuzenleri ile birlikte kardan adam yapmaya karar verdi. Öktem, bir süre uğraştıktan dedesi ile ninesini temsil eden kardan adam yapmak için çalışmaya yapıldı. Betül Öktem kuzenleri ile birlikte yan yana yaptığı iki kardan adamın birine dedesi 71 yaşındaki Hüseyin Öktem'in kıyafetlerini, diğerine ise 69 yaşındaki ninesi Ayşegül Öktem'in kıyafetlerini giydirdi.

Dedesi Hüseyin ve ninesi Ayşegül Öktem'iyaptıkları kardan adamın yanına çağıran çocuklar sürpriz yaptı. Mahalle sakinleri kardan dede ve ninenin gerçeklerine çok benzediğini belirterek çocukları kutladı. Hüseyin Öktem, çocukların yaptığı kardan edemın kendilerine benzediğini belirtirken, Ayşegül Öktem ise, "Ben bu kadar şişman mıyım?" diyerek itiraz etti.

Kardan adam yaparken akıllarına dede ve ninesi geldiğini söyleyen Betül Öktem, "Dedemi ve ninemi çok seviyorum. Kardan adamları onlara benzetmek istedik. Çok güzel oldu. Herkes beğendi." dedi. Hüseyin-Ayşegül Öktem çiftinin 50 yıllık evli oldukları belirtildi.



GC(EA/İD)